Digitalna zgodba (Potočnik, Podgoršek)

Glavna protagonistka v videu Odkrivanje skritih kotičkov Šenčurja je Tjaša. Ker se odkrivanje okolja vedno začne najprej doma, se Tjaša odloči, da nam predstavi šenčurske znamenitosti. Tako kulturne (cerkev svetega Jurija, spomenik krompirja) kot tudi naravne (potok, gozd, razgled na gore). Video posnetek se nahaja na povezavi.

Tjaša ve, da je za dobro počutje v domačem kraju potrebna čista okolica. Zato je v videu poseben poudarek na ločevanju odpadkov.

V videu, katerega avtorici sva Nika Potočnik in Maja Podgoršek, sva skušali zajeti kar se da največ naravnih lepot dekličinega domačega kraja- Šenčurja.

Video sva dodatno popestrili z ugankami in hudomušnim scenarijem.

Domači kraj je tisti, ki ga prvi spoznavaš. Je dom, kjer so sledi otrokovih prvih stopinj in odkritij. Zato je prav, da ga učenci spoznavajo, se v njem znajo orientirati, ga spoštujejo in ohranjajo čistega. Pomembno je, da se otrok v njem počuti varnega in da ga nikoli ne pusti ravnodušnega. Naj ga večno odkriva, tudi takrat, ko bo otrok le še v srcu.

Z videom sva zajeli mnogo učnih ciljev za 2. razred, in sicer poznavanje značilnosti domačega kraja, poznavanje osnovnih geografskih pojmov, kot so gora, potok, cesta, gozd, travnik.  Poleg osnovnega sporočila, da je domači kraj potrebno poznati (zaradi orientacije, varnosti, sprostitve) pa ima video tudi posreden pomen.

In sicer v dramatičnem vrhu, ko deklica obstane, ker ne ve kje se nahaja, ne izgubi nadzora, temveč se skuša pomiriti in najti rešitev. To ji tudi uspe. Pomembno je, da se učenci zavedajo, da se vse napake dajo popraviti ali izboljšati in da naj vztrajajo pri svojih ciljih.

 

Uživajte v videu, kjer smo ob razgledu na gore preživele lepo in poučno dopoldne.

 

Maja Podgoršek, Nika Potočnik

Igrala: Tjaša Demšar

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost