Moja prva spletna objava

Živjo!

Moje ime je Saša in sem študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani.  Z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo sem se prvič srečala v osnovni šoli, pri izbirnem predmetu računalništvo. Tam smo se pobližje spoznali z Wordom in Powerpointom. Znanje pridobljeno v osnovni šoli pa smo potem nadgradili v prvem letniku gimnazije, pri predmetu informatika.

Moram priznati, da pri uporabi IKT-ja nisem ravno najboljša in ravno zaradi tega se mi zdi zelo dobro, da smo letos v polletnem semestru imeli predmet IKT, pri katerem sem se naučila ogromno novih stvari, kot na primer varno uporabljati internet, spreminjati velikost fotografij, pisati objave, uporabljati določene licence za zaščito slik, in še mnogo drugih stvari. Klub temu da mi tehnologija ne leži, pa si danes življenja brez tehnologije ne bi znala več predstavljati. Le-to uporabljam za poslušanje glasbe na Youtubu, urejanje slik, kot tudi za šolsko uporabo.

Navsezadnje pa nam bo uporaba IKT definitivno prišla prav pri našem bodočem poklicu, poklicu učitelja razrednega pouka. Z njegovo pomočjo bomo popestrili nekatere dolgočasne in za otroke nezanimive snovi, ob bližanju poletnih počitnic bomo s pomočjo IKT otrokom ponovno vzbudili pozornost, prav tako pa mi bo v veliko pomoč pri komunikaciji s starši, pisanju priprav učnih ur in pri sestavljanju testov.  Zdi se mi zelo pomembno, da smo kot bodoči učitelji ”otrok rojenih s tehnologijo”, dobro obveščeni o vsestranskih uporabah IKT-ja.

Poleg številnih dobrih lastnosti, pa se moramo zavedati, da moramo internet uporabljati z glavo. Bolje da pomislimo dvakrat, kot da bi na hitro in nepremišljeno objavili stvari, ki bi jih mogoče kasneje lahko obžalovali.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost