Srečanje z uporabo IKT tehnologije

Čeprav veliko časa preživim na fakulteti, se v prostem času rada posvečam športnim aktivnostim.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

V tem prispevku sem se odločila, da ostalim predstavim moje srečevanje z IKT tehnologijo do sedaj.

Čeprav sem se z IKT tehnologijo srečevala v manjši meri že tekom svojega šolanja v osnovni šoli, sem postala pozorna na to šele pred kratkim. V okviru predavanj iz predmeta didaktika sem bila seznanjena s tem, kako vse bolj pomembna postaja takšna tehnologija dandanes.

Med mojo prvo prakso, ki je bila še opazovalna, sem tekom poučevanja prvošolčkov opazila, kako pogosto sta učitelja v pouk vključevala IKT tablo in s tem otrokom predstavila modernejši in tudi pestrejši način dela. Tudi sama sem se zato odločila, da bom tekom svoje prve učne ure uporabila IKT-tablo. Učenci so bili nad tem navdušeni in so z zanimanjem sodelovali.

Med prisotnostjo pri poučevanju  prvega razreda sem opazila, koliko stvari se lahko otrokom prikaže preko moderne tehnologije, s katero se bodo srečevali tekom svojega življenja. Na ta način jim lahko prikažemo, da je tudi uporaba tablic, računalnikov in projekcije lahko zelo uporabna.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost