Kdo je Sončnica?

Živjo! Sem Sončnica in moja največja strast v življenju je potovanje ter raziskovanje sveta. Sama sem mnenja, da je raziskovanje novih držav in odkrivanje različnih kultur pomembno za pridobivanje novega znanja in novih izkušenj.

Potujem že od svojega desetega leta, ko smo z družino prvič odpotovali v Turčijo. Novo okolje in kultura sta v meni prebudila željo po nadaljnem raziskovanju sveta. Preko tega potovanja pa se v potovanje ter raziskovanje nisem zaljubila zgolj jaz, ampak tudi moja starša ter sestra. V preteklih devetih letih smo videli ogromno in pridobili izkušnje, ki so nas oblikovale v osebe, ki smo danes.

Vse to pa ne bi bilo možno uresničiti brez pomoči informacijsko-komunikacijske tehnologije. Preko spleta smo lahko rezervirali potovaja in odkrivali, katere znamenitosti si bomo ogledali, pomagali smo si z navigacijo, uporabili telefone za lažjo komunikacijo ter za fotografiranje in občasno objavili tudi kakšno lepo fotografijo s potovanja na socialna omrežja.

Z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo pa se že večino življenja srečujem tudi v vsakodnevnem življenju. Po resnici povedano si ne znam predstavljati kako bi lahko živela brez telefona, katerega uporabljam vsak dan za komunikcijo z bližnjimi, za iskanje raznih informacij ter za kratkočasenje. Pomagam si z raznimi aplikacijami, ki mi pomagajo pri navigiranju, organizaciji in iskanju informacij. Delo za šolo pa največkrat poteka kar na mojem računalniku, kjer si pišem zapiske in si shranjujem razne fotografije ter dokumente.

Ali bom informacijsko-komunikacijo tehnologijo uporabljala tudi v svojem bodočem poklicu? Kot bodoča učiteljica menim, da bom IKT uporabila v svojem poklicu, kadar bo olajšalo delo meni in učencen, kadar bo pouk popestrilo, kadar bom lahko preko IKT učencem snov predstavila bolj nazorno ter kadar bom lahko z uporabo IKT olajšala komunikacijo s starši in drugimi pomembnimi člani vzgojno-izobraževalnega procesa učenev.

Kaj sem se naučila pri tem projektu? Preko projekta sem se naučila kako ustvariti spletno objavo v Arnes spletu, saj mi to področje pred tem ni bilo znano. Naučila sem se kako lahko vstavim v besedilo tudi fotografijo, dodati povezavo do druge spletne strani in kako objavi dodam oznake ter kategorije. Kar nekaj časa sem namenila pisanju besedila in izbiri fotografije, ki sem jo želela dodati v svojo objavo. Preko samega projekta sem se naučila dosti o varni uporabi spleta, kar menim, da mi bo prišlo prav tudi v prihodnje. S svojo objavo sem zadovoljna, kajti menim, da sem dosegla vse cilje, ki sem si jih zadala in se pri tem naučila marsikaj novega

Potovanje by Sončnica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost