RAZNOLIKOST DREVESNIH DEBEL – infografika

PDF OBLIKA

Raznolikost skorje debel – infografika by kati is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Slike 6, 7 in 9 so pridobljene s Pixabay licenco.

PNG OBLIKA

Raznolikost skorje debel – infografika by kati is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Slike 6, 7 in 9 so pridobljene s Pixabay licenco.

UPORABLJENI VIRI, ORODJA IN APLIKACIJE:

  • slike 6, 7, 9 so pridobljene s Pixabaya
  • ostale slike sem uredila s pomočjo PhotoScape X
  • za urejanje in izdelavo infografike sem uporabila Canvo
  • licence so pridobljene s pomočjo Beta Chooser

SAMOREFLEKSIJA

Skozi izdelavo infografike sem se naučila veliko o tem, kako pomembna so načela, ki jih moramo upoštevati pri oblikovanju infografike. Predvsem sem se naučila dela s Canvo. Kar smo obdelali na seminarjih mi je prišlo precej prav, saj sem lahko vse naučeno vpeljala v svoj proces dela. Najprej sem infografiko izdelala tako, da je bila simetrična in z manj slikami, nato pa sem ugotovila, da je za mojo temo bolje, če vključim več slik, saj so ravno primeri tisto, na katerem se razlike med debli vidijo. Ker sem uporabila predlogo v Canvi, se mi ni bilo treba posebno ukvarjati z barvami, zato sem največ časa namenila postavitvi slik in besedila. Postavitev sem večkrat spremenila, kar je od mene zahtevalo precejšnjo zbranost, saj sem morala ves čas paziti na enake razdalje med slikami, besedilom in robom. Delo s Canvo mi je bilo zelo všeč, saj je dokaj preprosto a hkrati vseeno zahteva pozornost in natančnost.

Oblikovanje samega izdelka je bil zame tudi najljubši del projektne naloge, saj je bil nov in bolj privlačen kot ustvarjanje nove objave v spletišču. Hkrati sem pri ustvarjanju nove objave ponovila vse, kar sem že pozabila od prej, kar se mi je zdelo zelo praktično.

Če primerjam prvo verzijo infografike in to, ki sem jo objavila, zagotovo vidim napredek. Mislim, da sem upoštevala vsa načela oblikovanja in povezala slike in besedilo v smiselno zaključeno celoto. Če bi imela več časa bi lahko dodala še eno stran in tako imela več prostora za več slik, ki bi še bolj nakazale raznolikost med skorjami debel.

Zmožnost oblikovanja primerne infografike se mi kot bodoči učiteljici za moj poklic zdi pomembna, saj lahko to znanje uporabim tudi za oblikovanje plakatov ali letakov.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost