Moja prva spletna objava

Sem Dominika, študentka 1. letnika razrednega pouka Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. V prostem času rada kolesarim ali grem v naravo na kakšen krajši sprehod. Moj najljubši letni čas je poletje, ker večino časa preživim na domačih in tujih destinacijah v dobri družbi prijateljev in družine. Skupaj hodimo v hribe, na morje in in tako raziskujemo še nam neznane kraje.

IKT tehnologijo sem začela uporabljati, ko sem bila še v osnovni šoli. Uporabljala sem jo doma ali v šoli za razne izdelave plakatov, seminarskih nalog in govornih nastopov. Na spletu sem bila zelo malo časa, saj me spletne igrice ali kakšne druge razvedrilne dejavnosti niso ravno najbolj zanimale. Raje sem se igrala s svojimi prijatelji zunaj stanovanja. Hiter napredek IKT tehnologije mi je spremenil življenjski slog. Od konca osnovne šole vse več uporabljam tehnologijo tudi kot način zabave. Mislim, da je do tega prišlo tudi zaradi vse večjega števila socialnih omrežij, ki omogočajo brezplačno komunikacijo z ljudmi, ki živijo daleč stran od nas.

Na vsakem koraku se srečujemo z IKT tehnologijo, prav tako jo bom tudi sama potrebovala pri svojem poklicu. Uporabljala jo bom pri sami evalvaciji učne ure, ocenjevanju, beleženju prisotnosti učencev, komunikaciji s starši in učitelji itd. V ta namen mi bosta služila portal Lo.polis in e-Asistent. Verjetno se bo do začetka moje zaposlitve vse skupaj spremenilo in bom uporabljala na novo postavljen portal.  IKT tehnologija mi bo omogočila tudi sestavo pisnih preverjanj znanja, različnih učnih listov ali kvizov ter ogled zvočnih in video posnetkov itd. Hiter napredek tehnologije bo od mene zahteval hitro učenje in nenehno prilagajanje spremembam na spletu in v komunikaciji z drugimi ljudmi. Prav zanima me, kaj se bo iz dozdajšnje tehnologije razvilo v prihodnosti – pustimo se presenetiti.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost