ŽIVLJENJE NEKDANJE BALERINE

Živjo. Sem Tiara in danes bi vam rada predstavila dejstvo, ki ljudi velikokrat preseneti. Namreč sem v svoji mladosti plesala balet. Kjub temu, da se z njim ne ukvarjam več, je še vedno velik del moje preteklosti.

Balet sem plesala od petega do šestnajstega leta, torej celotno osnovno šolo. Plesala sem v glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju, kjer sem takrat stanovala. V svoji plesni ˝karieri˝ sem odplesala kar veliko pomebnih vlog v predstavah Trnjulčica, Zvezdica Zaspanka, Pepelka in še veliko več. Žal se s prehodom v srednjo šolo nisem več ukvarjala z baletom, saj mi dolgi treningi in poškodbe profesionalnih balerin niso preveč dišale. Kljub temu sem še vedno srečna in ponosna na svoje dosežke, ki sem jih ustvarila.

Informacijsko-komunikacijske tehnologije lahko pomagajo pri baletu na različne načine. Video analiza je ena izmed najbolj uporabnih aplikacij informacijsko-komunikacijskih tehnologij za balet. Omogoča namreč, da si posnetke predstav in vaj lahko ogledamo večkrat ter s tem bolje analiziramo posamezne gibe in tehnike. To pomaga tako plesalcem kot učiteljem pri izboljšanju usklajenosti, drže in tehnike ter izboljša celotno izkušnjo plesalca. Poleg tega video analiza omogoča odkrivanje napak in slabosti v gibanju, ki jih sicer ne bi opazili. Učitelji lahko tako bolj učinkovito poučujejo plesalce, saj lahko vidijo, kje so največje težave in kje je potrebno izboljšanje. Plesalci pa se lahko osredotočijo na specifične vidike giba, ki jih potrebujejo za izboljšanje svoje tehnike. Uporabljajo se lahko tudi droni. Droni so naprave, ki se uporabljajo za snemanje dogajanja iz zraka. V baletu se lahko uporabljajo za snemanje predstav in vaj. To omogoča drugačen pogled na dogajanje na odru, kar lahko izboljša razumevanje predstave in gibanja.Uporaba dronov omogoča tudi boljšo kakovost videoposnetkov, saj omogočajo snemanje visokokakovostnih posnetkov iz različnih zornih kotov. Poleg tega omogočajo tudi snemanje predstav, ki se odvijajo na prostem ali na drugih težko dostopnih lokacijah.

Informacijska-komunikacijska tehnologija ima v mojem vsakdanjem življenju zelo pomembno vlogo. Uporabljam ga za komunikacijo s prijatelji in družino prek družbenih omrežij in aplikacij za klepet, za dostop do informacij prek spletnega brskalnika, za nakupovanje prek spletnih trgovin in plačevanje računov prek spletnega bančništva. Prav tako uporabljam informacijsko-komunikacijsko tehnologijo za zabavo in rekreacijo, saj lahko prek spleta dostopam do različnih vsebin, kot so filmi, glasba, igre in virtualni ogledi muzejev. Informacijsko-komunikacijska tehnologija mi olajša delo in izobraževanje, saj lahko uporabljam različne orodja za urejanje besedil, predstavitev in delo s tabelami, hkrati pa lahko prek spleta dostopam do različnih izobraževalnih vsebin. Skratka, informacijsko-komunikacijska tehnologija ima pomembno vlogo v mojem vsakdanjem življenju in se mi zdi nepogrešljiv pripomoček.

IKT bi mi kot bodoči učiteljici zelo pomagal v poklicu. Z uporabo različnih tehnoloških orodij in aplikacij bi si lahko olajšal pripravo in izvedbo pouka, hkrati pa bi lahko s pomočjo IKT tudi izboljšal učno izkušnjo svojih učencev. Spletne platforme za učenje omogočajo učencem dostop do različnih učnih gradiv, ki so prilagojena njihovemu znanju in sposobnostim, hkrati pa bi lahko kot učiteljica z njihovo pomočjo spremlja in evalvira njihov napredek. Tudi orodja za sodelovalno delo in komunikacijo omogočajo učencem boljšo povezanost z učiteljem in drugimi učenci, kar lahko izboljša njihovo socialno interakcijo in motivacijo za učenje. Skratka, IKT bi lahko bodočim učiteljem pomagal pri izboljšanju kakovosti pouka ter pri pripravi učnega gradiva, ki je prilagojeno potrebam in sposobnostim učencev.

Kaj sem se naučila pri tem projektu? Pri tem projektu sem se naučila kako objaviti prispevek na spletno stran Arnes Splet, kako vstaviti sliko in link, ki sem ga hotela posredovati. O tem nisem vedela veliko, zato je bil zame to kar velik izziv, a sem se pri ustvarjanju veliko naučila in sem ponosna na pridobljeno znanje.

ŽIVLJENJE NEKDANJE BALERINE by Tiara’s is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost