Moja prva spletna objava

Sem Lia Ačkun, študentka 1. Letnika razrednega pouka. Odločitev za to smer študija je bila nenadna, vendar je ne obžalujem. Delo z otroki mi predstavlja sprostitev in veselja in mislim, da lahko mirno rečem, da ne bom niti en dan v življenju delala, ampak UŽIVALA. V prostem času se najraje družim s prijatelji, pogledam kakšno dobro serijo, poleti pa čas preživljam na plaži, saj imam to srečo, da živim na morju.

Z IKT tehnologijo sem v stiku že od zelo zgodnjih let. Lahko bi rekla, da sem rojena v generaciji, ki jo vodi tehnologija, zato imam to srečo, da mi nikoli do sedaj še ni povzročala težav. Ravno zaradi tega, ker sem na to tehnologijo navajena že od kar vem zase, si sama življenja brez nje ne predstavljam. V vsakdanu jo uporabljam za najrazličnejše stvari, kot so pisanje zapiskov, učenje, poslušanje glasbe, gledanje videoposnetkov, komunikacijo … Z IKT tehnologijo sem se zaprav srečala šele v osnovni šoli, ko smo imeli možnost obiskovati predmet računalništvo. Pri tem prfedmetu smo razvijali znanje v programu Slikar, Microsoft Wordu, E-pošti in Power Pointu. Z odraščanjem pa sem se nato srečala tudi z družbenimi omrežji: Facebook, Instagram, Snapchat in Twitter. Znanje smo širili tudi v srednji šoli pri predmetu informatika, kjer smo podrobneje spoznali še Exell in Acess.  IKT mi je v letošnjem letu končno prinesel nekaj novega znanja. Do sedaj smo bili vedno omejeni na osnovne programe, ki sem jih naštela že prej, tokrat pa smo razširili svoje znanje z uporabo novih programov kot so: Storyjumper, Inkscape, Canva, H5P in mnogi drugi.

 

Kot bodoča učiteljica bom v svojem delu uporabljala veliko tehnologije, sploh sedaj ko gre čas naprej skupaj s tehnologijo kar se mi zdi res super. Učitelji imajo in bomo imeli vedno večjo možnost uporabe IKT v pouku (lažja razlaga, več nalog, videoposnetki … ) in zdi se mi prav, da to izkoristimo kar se da dobro. Kot bodoča učiteljica se bom vsakodnevno soočala z e-pošto, e-asistentom, Microsoft Wordom, Power Pointom in mnogimi drugimi, zato se mi zdi izobrazba na tem področju zelo pomembna.

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost