Dnevnik dela -Slončica Eli

DNEVNIK POTEKA DELA DIGITALNE ZGODBE

 13. 3. 2019 – 3 ure

Z delom smo začele v začeteku marca, takoj ko smo si oblikovale skupino. V skupini sodelujemo Pia Svetina, Iza Kragl in Amadeja Koštomaj. Naše prvo srečanje je bilo namenjeno izdelavi  časovnice in načrta ter zbiranju idej za tematiko lastne zgodbe.

15. 4. 2019 – 5 ur

Namen našega drugega srečanja je bil pisanje lastne zgodbe. Ideje so bile zbrane na papirju, potrebno pa jih je bilo potrebno kritično premisliti in jih smiselno urediti v zgodbo. Pisanje je trajalo približno 5 ur, saj smo morale uskladiti naše ideje in izbrati najboljšo verzijo pravljice, ki se nam je zdela primerna tako za otroke kot tudi za samo nalogo izdelave digitalne zgodbe. Želele smo preprosto zgodbo, ki bo poučna in razumljiva za otroka. V tem terminu na koncu nismo uspele čisto dokončati zgodbe, zato smo se odločile, da miselni problem postavimo v fazo inkubacije ter se na naslednje srečanje vrnemo z izboljšavami.

18. 4. 2019 – 1 ura

Ta termin je bil namenjen zgolj izmenjavi mnenj o končni verziji zgodbe. Zgodbo smo poslale v vpogled profesorici Blažič.

10. 5. 2019 – 2 uri

Na tem srečanju smo naredile še čisto zadnje popravke, ki nam jih je po pregledu zgodbe svetovala profesorica.

12. 5. 2019 – 5 ur

Ker smo imele sedaj pravljico že dokončano je bil ta termin namenjen izbiri likov, ki smo jih nato uporabile v sami pravljici v programu Storyjumper. Ker smo želele, da so sličice v vektorski obliki, smo porabile precej časa, da smo poiskale ustrezne. V tem terminu smo začele tudi z izdelovanjem zgodbe in konec tega termina je pravljica dobila neko grobo obliko. Pri izdelavi smo si naloge razporedile. Iza je bila zadolžena za dokončen izbor likov in pisanje besedila, Pia je ustvarila lasten lik vektorske grafike, Amadeja pa je like in besedilo razporedila na strani, jih postavila na končno mesto ter poskrbela za estetsko obliko naše digitalne zgodbe.

23. 5. 2019 – 3 ure

Tukaj smo se dobile v stanovanju, kjer smo imele mir ter tišino za snemanje zvočnega posnetka. Za to smo porabile kar nekaj časa, saj nismo imele profesionalne opreme, da bi  lahko bil zvok kvaliteten, zato je bilo potrebno posneti kar nekajkrat, da smo dobile posnetek kakršnega smo hotele. Izziv pa je bil tudi snemanje dodatnih zvokov ter spreminjanje glasu zaradi različnih vlog.

27. do 31. 5. 2019 – 5 ur

V tem času smo vsaka zase urejale pomanjkljivosti. Pridobivale smo licence, ustvarile zgodboris in dnevnik oblikovale v pravilno obliko.

6. 6. 2019 – 2 uri

Naše zadnje srečanje je bilo namenjeno še čisto zadnjim popravkom in na koncu smo dobile končno verzijo naše digitalne zgodbe, ki jo bomo predstavile 7. 6. 2019.

 

Na vseh terminih je delo potekalo večinoma skupinsko, odločitve smo sprejemale skupaj, zato nismo navajale posameznih zadolžitev, ki jih je imela vsaka članica.

 

Pia Svetina, Iza Kragl, Amadeja Koštomaj

 

 

Lubljana, 6. 6. 2019

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost