Moja prva spletna objava

Živjo!

Sem Neža in moj vzdevek na razrednem IKT nima nič opraviti z mojim realnim vzdevkom, je le neka zanimiva beseda. Sem obratno od Meruj. Vedno v akciji, ponavadi bolj tisti realni, kot pa spletni, a vseeno zelo veliko uporabljam tudi računalnik, saj je to dandanes eden najbolj potrebovanih pripomočkov.

Zakaj pa študiram razredni pouk v Ljubljani? Ker že od nekdaj vem, da si želim delati z ljudmi. Čez čas sem spoznala, da se lažje vklopim, če imam delo z otroki, kot pa pri delu z odraslimi, zato sem začela razmišljati o pedagoški fakulteti. V svoji okolici imam kar nekaj otrok, ki imajo motnje v duševnem razvoju in sem bila že deležna dela z njimi, tako da je bila moja prva misel specialna pedagogika. Ker pa v gimnaziji žal nisem bila najbolj pridna učenka, sem se zaradi omejitve vpisala na razredni pouk. Če povem po pravici mi ni žal. Navdušil me je komentar mame dveh deklic, ki pojeta v mojem pevskem zboru, rekla je nekako takole: ” veš Neža z nekim namenom, si pristala na tej smeri. Verjamem, da ti bo zelo všeč, ker to si ti. To pokaže že tvoj odnos do dela z otroki in naše punce te imajo res rade.” Ko dobiš tak kompliment pomisliš, da je pa verjetno res nekaj na tem. In zelo sem bila vesela, ko sem po prvem tednu prakse z radostjo v srcu lahko rekla, da si lahko predstavljam kako vsak dan grem v šolo in poučujem ter vzgajam otroke.

Mogoče je bilo zaznati že zgoraj ampak res, res, res rada imam glasbo. Spremlja me že odkar sem bila majhna punčka in nikoli ni šla stran. Počela sem veliko stvari, ampak glasba je kar nekako vztrajala in zato tudi danes lahko vodim pevski zbor in sodelujem v zasedbi Zvezdosledi.

Lasten vir.

Kaj pa si mislim o IKTju? Definitivno je pomemben. Včasih ko pomislim koliko jaz uporabljam računalnik in koliko ga uporabljajo moji mlajši bratranci, ugotovim, da nimam pojma. Če bom potrebovala pomoč, je najlažje, da se obrnem kar na 12 letnega bratranca. On mi bo vse uredil in jaz bom le gledala. Zato se mi zdi izobraževanje aktualnih in bodočih učiteljev v tej smeri temeljno.

Prej sem za preurejanje fotografij vedno uporabljala le slikarja, sedaj vem, da lahko uporabim še marsikaj drugega. Ne le da vem, celo znam uporabiti. Všeč mi je tudi, da smo se učili uporabljati licence, saj le tako lahko zagotovimo, da tudi naši učenci poskusijo in se že kot manjši otroci naučijo uporabe vsem dosegljivega materiala in pravilnega navajanja virov. Zdi se mi da je IKT pomemben tudi zato, da mi kot bodočemu učitelju olajša delo in zagotovi bolj zanimivo animacijo za otroke.

Pa bodi to vse, do naslednjič.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost