Projektna naloga_kreiram splet

  •  KREIRAM SPLET

  • Sem Nika in v prostem času zelo rada pojem, fotografiram in ustvarjam na različnih področjih. Zelo me veseli tudi delo z otroki, zato sem se odločila za študij na Pedagoški fakulteti.
  • Z IKT tehnologijo sem se srečala že v osnovni šoli, kjer smo si velikokrat ure popestrili z dodatnim delom na računalniku.  Bolj natančno pa sem jo začela uporabljali v srednji šoli, kjer smo imeli predmet pri katerem smo poglobili svoje znanje o računalništvu, uporabljali smo Microsoft Word, Excel, Microsoft PowerPoint…Pridobljeno znanje mi danes zelo koristi.
  • Sama sem mnenja, da mi bo v bodočem poklicu uporaba IKT tehnologije prišla zelo prav. Otrokom s pomočjo tehnologije lahko na bolj zabaven in praktičen način podaš neko snov ali pa jih z interaktivnimi vajami spodbudiš k reševanju. Mislim, da morajo biti učitelji danes zelo dobro računalniško ozaveščeni, saj je za velik del njihovega dela uporaba računalnika obvezna (e-redovalnice, sestavljanje testov, popestritev pouka z različnimi video vsebinami)…

 

Gray Wooden Computer Cubicles Inside Room

Licenca Creative Commons To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  1. S pomočjo tega projekta sem se naučila, da IKT tehnologija igra veliko vlogo tako v vsakdanjem življenju kot tudi življenju učitelja. Napredna tehnologija prinaša veliko pozitivnih prav tako pa tudi negativnih posledic v učiteljskem poklicu, zato moramo biti uporabniki zelo PREVIDNI!
  2. Če bi imela več časa bi spremenila in izboljšala del v katerem sem pisala o tem  s kakšnim namenom sem do sedaj uporabljala IKT tehnologijo, saj bi dodala še nekaj več mojih izkušenj in mnenj.
  3. Največ časa sem porabila za iskanje internetnega članka na to tematiko. Hotela sem  izbrati članek, ki je zanimiv obenem pa aktualen v današnjih dneh. Mislim, da mi je to tudi uspelo, saj se mi članek zdi zanimiv in tematsko ustrezen.
  4. Zdi se mi, da sem svoje delo glede na kriterije odlično opravila, saj sem vložila veliko časa prav tako pa tudi truda. Glavni cilj mi je bil, da se naučim nekaj novega v povezavi z IKT tehnologijo, kar lahko rečem, da sem ZAGOTOVO SE.
  5. Svoje znanje bom  lahko dobro uporabila pri svojem bodočem poklicu, prav tako pa se bom tudi trudila, da ga bom ustrezno prenesla na svoje učence. Želim si, da bi se tudi oni zavedali kako pomembno vlogo igra napredna tehnologija v današnjem času in bi poleg pozitivnih plati pazili tudi na negativne strani spleta.
  6. Najbolj všeč mi je bilo, da sem se zares poglobila in premišljevala o tem kaj mi je uporaba  IKT- ja predstavljala do sedaj  in kako mi bo koristila v prihodnost, saj vem, da bo v mojem bodočem poklicu tovrstno znanje še kako pomembno. Najmanj všeč pa mi je bilo nekaj začetniške zmedenosti, ki je gotovo naslednjič ne bo več.
  7. Za boljše izveden projekt bi  mogoče koristila le jasnejša navodila, saj bi tako delo potekalo bistveno hitreje.

 

Pripravila:Nika.

Mentorica:Alenka Žerovnik

Študijska smer:Razredni pouk

Predmet: IKT

Letnik študija: 1. letnik

Univerza: Pedagoška univerza v Ljubljani

12.4.2020

Licenca Creative Commons

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost