Projektna naloga – Multimedijska predstavitev

(Vir slike: Pixabay)

Licenca Creative Commons

Projektna naloga

MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Pozdravljeni. Pripravila sem multimedijsko predstavitev na temo varnosti na spletu.

Za začetek nekaj besed o vsebini predstavitve. Predstavitev je razdeljena na dva večja poglavja, in sicer, Moja identiteta in zasebnost ter Zaščita računalnika in osebnih naprav. Uvodoma je zapisanih nekaj informacij o varnosti na spletu nasploh, spletni varnosti kot vedi, predstavljenih je 8 kratkih nasvetov za zaščito pred tveganji na internetu ipd. V jedro predstavitve preidemo, ko se že hitro po uvodu dotaknemo prvega večjega poglavja Moja identiteta in zasebnost. V tem delu je zapisanih 10 nasvetov za zaščito zasebnosti. Sledi drugo večje poglavje – Zaščita računalnika in osebnih naprav, kjer je prav tako zapisanih 10 nasvetov za upoštevanje le te. Za konec so kot zanimivost predstavljeni 4 ključni koraki, ki jim moramo opraviti pred nakupom v spletni trgovini, saj lahko prav pri teh in podobnih dejanjih naletimo na raznorazne spletne goljufije, ki so v času pandemije, s katero se spopadamo, še pogostejše.

Namen multimedijske predstavitve je, da bralce seznani z varno rabo spleta in jih poduči o vsebini, ki je predstavljena v predstavitvi. Namenjena je tako mlajšim, kot tudi mladostnikom in starejšim, skratka vsem, ki bi se radi naučili nekaj novega o varnosti na spletu. Predstavitev je bolj ali manj zapisana v ključnih točkah, katere so poučne za širok spekter publike, saj se mi zdi pomembno, da imamo ljudje vedno v mislih nekakšne korake za varno uporabo spleta. Bistvenega pomena je tudi to, da se o tem pogovarjamo z mlajšimi, ki so za pasti interneta v marsikaterem primeru še bolj dovzetni. Cilj, h kateremu sem stremela pri izdelavi multimedijske predstavitve, je torej bil, jedrnato predstaviti bistvene informacije o varnosti na spletu in tako bralce seznaniti z vsem potrebnim vezanim na to temo.

 

Creative Commons Licence

Video posnetka na diapozitivu 8 in 15, za katerih ogled je potrebno dovoljenje (Google Drive):

 

Viri:

  • vir slike pod naslovom objave: Pixabay.

Viri uporabljeni v multimedijski predstavitvi:

UPORABLJENI DODATNI VIRI:

UPORABLJENI TEMELJNI VIRI:

VIRI VIDEO POSNETKOV:

VIRI SLIK – Pixabay:

Uporabljena orodja, aplikacije in programi:

Refleksija dela in samovrednotenje

V veselje mi je, da sem prvič uporabila program za izdelavo multimedijske predstavitve Google Slides, saj se za izdelavo le te vedno poslužujem Microsoft PowerPointa ali Prezija. V projektu sem se zato veliko naučila o tem programu in ugotovila, da je zelo praktičen, vendar sem mogoče pogrešala nekatere funkcije, ki jih imata Microsoft PowerPoint in Prezi. Zdelo se mi je, da je glede funkcij nekoliko okrnjen, brez dvoma pa vsebuje vse potrebno za izdelavo korektne predstavitve. Naučila sem se tudi vdelati predstavitev v spletno stran, sam postopek ni zahteven, le poznati ga je treba. Poglobila sem se v smernice izdelovanja multimedijske predstavitve in se tako podučila o tem, kako jo primerno pripraviti. Od projekta sem zagotovo odnesla veliko uporabnega znanja. Všeč mi je, da sem dodobra spoznala program Google Slides, saj mi bo uporaba programa v prihodnosti še kako koristila. Mislim, da je program zelo funkcionalen in predvsem ni zahteven za uporabo. Funkcije, ki jih vsebuje so pregledno razvrščene, kar je zelo dobro. Če bi imela več časa, verjetno ne bi ničesar bistvenega izboljšala, morda sem ter tja kakšen detajl, saj vedno obstaja prostor za izboljšave, v glavnem pa sem s svojim izdelkom zadovoljna. Največ časa sem posvetila izdelavi multimedijske predstavitve, saj se mi jo je zdelo pomembno dovršeno izdelati in kar se da pregledno, s strnjenimi in bistvenimi informacijami ter predvsem za bralca zanimivo. Menim, da multimedijska predstavitev na temo Varnost na spletu zadovoljuje kriterije ocenjevanja in je opravljena korektno, saj sem v projekt vložila veliko časa in truda, ker sem ga hotela opraviti po mojih najboljših močeh. Veseli me, da mi usvojeno znanje predstavlja velik pomen v bodočem poklicu, četudi njegova uporaba ne bo pogosta (zaradi starosti otrok), se bomo multimedijskih predstavitev vseeno kdaj pa kdaj posluževali. Zagotovo pa je usvojeno znanje uporabno za aktualne predstavitve, vezane na študij in v življenju nasploh. Zdi se mi še kako uporabno znati narediti zanimivo multimedijsko predstavitev in v njej strniti bistvene informacije določene tematike. Ničesar takega ne bi morala izpostaviti, kar mi ni bilo všeč, saj se mi je projekt kot celota dopadel. Zanimivo mi je bilo to, da pri tem projektu ni bilo treba zapisati postopka izdelave, kot pri ostalih, česar se seveda ne branim, saj je to delo eno izmed zamudnejših. Lahko rečem, da v definiciji projekta ne bi spremenila ničesar bistvenega, sam projekt se mi zdi zanimiv in ta naloga z multimedijsko predstavitvo še posebej. Resnično menim, da je vse skupaj zelo koristno in poučno.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost