INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Pri projektu sem naredila multimedijsko predstavitev na temo varnost na spletu. Pri izdelavi predstavitve sem si pomagala s programi PowerPoint ter Shortcut.

OPIS PROJEKTNE NALOGE

Za izdelavo projektne naloge sem najprej izdelala PowerPoint v katerega sem vstavila besedilo, ki sem ga črpala iz spletne strani Safe.si. Nato sem predstavitvi dodala še slike, ki sem jih ustvarila s pomočjo rastrske in vektorske grafike. Te slike sem obdelala in izdelala s programom PhotoScape X in Inkscape. Nato sem dodala še video, ki sem ga sama posnela in uredila PowerPoint.

Predstavitev sem posnela in jo uredila v programu Shortcut, kjer sem dodala še zvok.

V njej so predstavljene smernice varnosti na spletu in nekaj nasvetov. Varnost na spletu je v današnjem času postala zelo pomembna tema, saj je ciljna publika te predstavitve že skoraj vsak posameznik, še posebno mladostniki, ki se prvič srečujejo s spletom in družbenimi omrežji. Danes bi si moral vsak, ki ima v lasti mobilno napravo, vzeti nekaj časa za branje navodil kako smo lahko varnejši na internetu. Cilj projektne naloge pa je, da vsem, ki uporabljajo splet na interaktiven način predstavim koristne nasvete kako postati pazljivejši na spletu.

Video je prav tako objavljen na spletni strani Arnes video.

Za zvočno podlago sem izbrala pesem iz spletne strani Pixaby.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se povezovati različne programe med seboj in ustvariti zanimivo in interaktivno predstavitev.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Naredila bi bolj kvaliteten PowerPoint in tako vključila več svojih slik.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila izdelovanju PowerPointa, z vsem besedilom ter izgledom.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Svoje delo bi ocenila precej dobro, saj sem se potrudila in naredila po svojih najboljših močeh, seveda pa so možne izboljšave.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Znanje, ki sem ga pridobila mi bo prišlo prav tekom študija, prav tako pa v bodočem poklicu, saj so predstavitve velik del naše službe. Tako lahko otrokom predstavimo določene teme na zanimivejši način.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo urejanje predstavitve, najmanj pa to, da je bilo toliko stvari za vključiti v predstavitev.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Da ne bi bilo potrebno vključiti toliko stvari.

Avtorica: EV

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 17. 8. 2021

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost