MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

PROJEKTNA NALOGA

Cyber Security, Security, Lock, Lock Icon, Lock Image

Licenca Creative Commons

Za mojo projektno nalogo sem si izbrala temo varnost na spletu, saj menim, da ima ta tema zelo široko vsebino in jo je enostavno predstaviti na mnoge različne načine. Prav tako pa je v sklop varnost na spletu mogoče vključiti tudi drugi dve temi za projektne naloge in to sta spletni bonton ter digitalna identiteta. V moji predstavitvi bom tako predstavila kaj spletna varnost sploh je, v sklopu predstavitve je možen ogled tudi kratkega videoposnetka, na koncu pa bom predstavila tudi nekaj nasvetov, kako poskrbeti za varno uporabo interneta. Ta predstavitev je tako namenjena prav vsem, ki se želijo na novo podučiti ali le obnoviti znanje o tem, kako najbolj učinkovito in varno uporabljati tehnologijo in kako se obenem obnašati v virtualnem svetu.

MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV:

Uporabljeni viri, orodja, aplikacije in programi:
– Izdelava multimedijske predstavitve z Google Slides.
– Slike pridobljene s Pixabay.
Safe.si.
Portalosv.si.
Spletna varnost.
Otroski.rtvslo.si.
5 tips for staying safe on the web.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE
S tem projektom sem prvič uporabila orodje Google Slides predstavitve, saj sem predhodno vedno uporabljala PowerPoint. Prav tako sem se tako naučila Google Slides predstavitev vdelati v storitev Arnes Splet. Moja predstavitev mi je všeč tako, da spremenila ne bi ničesar. Mogoče bi le poskusila narediti kakšno animacijo na temo varnost na spletu. Največ časa sem posvetila izdelavi multimedijske predstavitve, saj sem želela, da sta tako vsebina kot izgled predstavitve kakovostna. Kar nekaj časa mi je vzelo, da sem pregledala temeljne vire za mojo temo, ki sem jih kasneje vključila v vsebino moje predstavitve. Menim, da sem nalogo opravila uspešno, saj je vsebina predstavitve ustrezna, prav tako kot oblika predstavitve. Tekom študija in kasneje pri opravljanju poklica učiteljice razrednega pouka bom lahko uporabila znanje o varnosti na spletu, saj postaja uporaba spleta vedno bolj pomembna tudi za mlajše otroke in se zato morajo tudi oni naučiti nekaj o varni uporabi le-tega. Uporabila pa bom tudi znanje o izdelavi različnih multimedijskih predstavitev, ki so dandanes ključen del pedagoškega procesa. Najljubše pri nalogi mi je bilo oblikovati predstavitev, saj sem bila lahko ustvarjalna. Pri celotnem projektu pa ne bi spremenila ničesar, saj so bila tako navodila kot naloge dobro zasnovane inje bilo tako izdelek enostavno izdelati.

Avtor: Nina Krajnc, 1. letnik razrednega pouka
Mentor: mag. Alenka Žerovnik
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
5. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost