Kreiram splet

Projektna naloga

Sem Lena, študentka razrednega pouka in prihajam iz obrobja Pomurja. Živim v bližini reke Mure, h kateri rada zahajam. V trenutnih okoliščinah se veliko ukvarjam s sajenjem na vrtu, nabiranjem pomladnih rastlin, kuhanjem, kolesarjenjem in pohodništvom. Najraje raziskujem bližnjo okolico in odkrivam čudovite skrite kotičke, kjer preživljam popoldneve. Eden izmed teh so obsijani zapuščeni ˝bazeni,˝ ki so služili svinjskim farmam, ki so delovale v preteklosti.

Licenca Creative Commons

Vir slike: osebni arhiv.

Z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo sem se prvič seznanila že kot majhna, saj smo doma imeli skupni stacionarni računalnik. Na začetku sem ga uporabljala predvsem za igranje igric nato pa postopoma zmeraj več tudi za potrebe šole. Že zelo hitro sem se naučila uporabljati Word in PowerPoint. Pri tem mi je veliko pomagala mama, ki Windows Office zelo dobro pozna. V osnovni šoli smo imeli izbirni predmet, ki ga je obiskovala večina, kjer smo se učili osnov računalništva, prav tako pa smo spoznali nekaj osnovnih program, ki jih pri šolskem delu lahko uporablja osnovnošolec. V istem obdobju so postali popularni pametni telefoni, ki smo jih hitro usvojili.  Obiskovala sem fotografski krožek, zato mi tudi urejevalniki fotografij niso tuji. V srednji šoli smo imeli obvezni predmet informatika, vendar se pri njem nisem naučila prav dosti novega, saj sem večino stvari že poznala bolje, kot je zahteval profesor. Na novo sem se naučila uporabe programov za urejanje videov.

Uporaba IKT se mi v  življenju zdi pomembna, saj se z njeno pomočjo lažje organiziram. Ne predstavljam si, kako bi si lahko zapomnila vse roke za oddajo in izpitne roke, če ne bi imela na telefonu aplikacije, v katero lahko vse to vpišem. Všeč mi je, da pri uporabi IKT lahko stvari spreminjam, se vračam nazaj, eksperimentiram; pa kljub temu ne izgubim podatkov. Prav tako je uporaba IKT zelo pomembna v šolstvu. S pomočjo eAsistenta imamo boljši pregled nad ocenami, izostanki itd. Pomembno je, da učence že zgodaj začnemo računalniško opismenjevati, saj postaja IKT vedno bolj vpeta v naš vsakdan.

 

Refleksija in samovrednotenje

  1.  V tem projektu sem se naučila, da je IKT vedno bolj pomembna v našem vsakdanjiku ter da nam znanje o njej lahko olajša marsikatero delo.
  2.  Če bi imela več časa, bi podrobneje raziskala kako vse učitelji uporabljajo IKT v svojem poklicu.
  3.  Največ časa sem porabila za tvorjenje besedila.
  4.  Nalogo bi pozitivno ovrednotila, saj sem zajela vse, kar je zahtevala.
  5.  Znanje o objavah na spletnih straneh bom lahko uporabila, če bom želela učencem preko spletne strani posredovati naloge, učno snov …
  6.  Všeč mi je bilo, da sem obudila spomine, medtem ko sem razmišljala o moji dosedanji uporabi IKT. Ni mi bilo všeč, da je bilo potrebno veliko stvari napisati, saj s tem ne pokažem znanja uporabe IKT.
  7.  Definicijo naloge bi spremenila tako, da ne bi bilo potrebno toliko pisati.

 

Avtorica: Lena Zorman

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk

IKT, 1. letnik

5. 5. 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost