Infografika

Licenca Creative Commons

V PDF obliki: NAJPREJ VARNOST

 

POSTOPEK

Za izdelavo sem uporabila program Canva.

  1. Fotke (na levi strani) – sem izbrala med priporočenimi, nekaj v slogu interneta, mreže
  2. Ob kliku na sliko se zgoraj pojavi urejevalna vrstica. Najprej sem sliko le malo prilagodila – svetlost sem povečala na 20 in povečala prosojnost. To sem naredila, da ta slika kot ozadje ne bi motila napisa.
  3. Pod elementi sem poiskala željene elemente: za e-pošto in google drive.
    (najprej sem dodala vse slike iz tukaj in drugačne kot so na končnem plakatu, ker sem šele kasneje opazila, da so tista označena s krono plačljiva.)
    V programu pixabay sem poiskala še sliki za USB ključ in varnostne programe – glej korak 5)
  4. Besedilo – za besedilo po moji želji sem najprej kliknila Dodajte naslov za glavni naslov (najprej varnost), nato dodajte podnaslov ( za rdeče podnaslove) in dodajte nekaj besedila telesa (za obrazložitev rdečih podnaslovov). Ob kliku na besedilo se zgoraj pojavi urejevalna vrstica, kjer sem spremenila barvo podnaslovom in besedilo pod njimi poravnala ob levem robu.
  5. Naložena vsebina – iz računalnika sem naložila dve sliki, ki sem jih pred tem naložila iz pixaya in ob kliku nanje v sivem polju se pokažejo na plakatu. Eno sem tudi obrezala (ob kliku na sliko se zgoraj pojavi urejevalna vrstica).

    Pri varnostnih kopijah sem zamenjala sliki, ki sta bili plačljivi za sliko USB iz pixabaya.

 

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Naučila sem se izdelovati plakat, kar mi je zelo všeč in se veselim, ko bom znanje še kdaj uporabila. Želela sem si najti boljšo sliko za varnostne programe, vendar na canvi skoraj da ni bilo brezplačne slike, na pixabayu jih je kar nekaj, vendar sem si želela najti sliko brez ozadja, da bi bila kot ostale slike. Ker sem za iskanje te slike že porabila preveč časa sem se zadovoljila s to. Mislim, da sem ravno slikam namenila največ časa, prvo ker sem najprej uporabila napačne slike (plačljive) in ker sem potem iskala prave kar nekaj časa. Pomembno mi je bilo tudi, da je slika res ustrezna, da čim bolje in ob prvem pogledu prikaže, kar želim, saj je slikovno gradivo zelo pomembno na plakatu. S svojim delom sem zadovoljna, plakat se mi zdi nazoren, slike se mi zdijo ustrezne, besedila ni preveč, ključne besede izstopajo. Predvidevam, da bom to znanje uporabila ob šolskih proslavah, nastopih, napovedovanju delavnic, mogoče v razredu na stenah za ozaveščanje o raznih stvareh. Morda ga bom uporabljala tudi za obšolske dejavnosti kot so za oglaševanje predstav, dogodkov. Projekt v izdelovanju plakata mi je bil v celoti všeč, manj rada pa delam postopek, ker se mi zdi zamudno. Če bi lahko sama izbirala temo v celoti bi mi bilo še bolj užitek izdelovati. Vem, da še vedno lahko izbiramo, vendar v okvirih dane teme.

 

Vir vsebine: Safe.si

Foto: Pixabay

Avtorica: Nika Logar

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk, IKT, 1. letnik

9. 5. 2020

Licenca Creative Commons

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost