Projektna naloga – MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Za temo svoje projektne naloge sem si izbrala temo varnost na spletu, saj menim, da je to področje premalo poudarjeno in v času, v kakršnem zdaj živimo, kjer smo odvisni od uporabe tehnologije, je to velik problem. Glede na zastavljene naloge se mi je zdela primerna tema za kreiranje vseh izdelkov, saj je zelo široka in omogoča veliko različnih načinov predstavitev. V predstavitvi sem na kratko opisala različne nevarnosti, ki prežijo na nas, če smo dejavni na spletu, dodala nekaj nasvetov, s katerimi se posameznik lahko izogne možnim neprijetnim situacijam. Moj namen je bil pregledno predstaviti to temo, da bi informacije imele neko težo in bi nekomu pomagale pri varni uporabi spleta. Predstavitev je namenjena prav vsem, saj smo po mojem mnenju vsi premalo obveščeni in premalo pozorni na določene poglede uporabe tehnologije. Nekaj vsebine pa je namenjene mladim oziroma otrokom, saj so še posebej izpostavljeni nevarnostim ob tako zgodnji uporabi računalnika in se ne zavedajo tveganj.

 

UPORABLJENI VIRI IN ORODJA:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?
    Prvič sem uporabila za predstavitev Google Slides namesto Power Pointa in zdi se mi super za skupinske predstavitve, kjer več ljudi naenkrat pripravlja predstavitev. Naučila sem se tudi vdelave v prispevek, kar mi je všeč, saj celoten prispevek izgleda veliko bolje in je bolj pregleden, kot če bi namesto predstavitve stala samo povezava. Prebrala sem kar nekaj strani o spletni varnosti in se obnovila svoje znanje o tem, kako se je najbolje zavarovati na spletu.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …
    Če bi imela več časa bi morda šla brskati še po tujih straneh in našla še več vsebine, dodala bi še kakšno animacijo, ki bi jo prej izdelala sama.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?
    Največ časa sem posvetila iskanju primernih informacij in pregledovanju temeljnih virov, prebiranju strani, saj sem želela poiskati čim bolj enostavne a vendar uporabne nasvete za vsakogar, ki mu spletna varnost ni poznana. Nekaj časa mi je vzelo tudi samo oblikovanje predstavitve in iskanje primernega predstavitvenega materiala.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?
    Mislim, da sem svojo nalogo opravila uspešno, trudila sem se čim bolj slediti smernicam za dobro predstavitev in mislim, da je narejena enostavno in primerno za vse generacije.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?
    Zagotovo bom orodje Google Slides zdaj uporabila večkrat pri delu v skupinah, saj je koordiniranje vsebine veliko lažje. Na svoji poklicni poti verjetno ne bom uporabljala veliko te vrste predstavitev, saj je preveč monotona za učence prve triade. Zagotovo pa mi bo prišla še kdaj prav v življenju.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?
    Najljubše mi je bilo samo oblikovanje predstavitve in dodajanje raznih elementov, medtem ko mi je bilo iskanje informacij malo monotono delo.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?
    Menim da izboljšave niso potrebne. Všeč mi je bilo, da smo morali vse to znanje uporabiti in ga prikazati na temi, ki se povezuje z IKT tehnologijo in zraven še obnovili svoje znanje.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

Avtorica: Leja Grilc, 1. letnik, Razredni pouk
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
Datum: 31. 5. 2020

 

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost