Multimedijska predstavitev

Pozdravljeni!

Pri projektni nalogi sem izdelala multimedijsko predstavitev z naslovom Spletni bonton.

Za izdelavo sem uporabila program Prezi, saj so me pritegnile možnosti urejanja in dizajn. Dandanes se uporabniki spleta ne zavedajo pravil spletnega bontona in verjamem, da veliko uporabnikov ta pravila krši.

V predstavitvi sem najprej na kratko predstavila kaj je spletni bonton oziroma mobilna etika. Nato sem nadaljevala z nekaj najbolj osnovnimi pravili spletnega bontona, ki se jih marsikdo ne zaveda. Zapisala sem tudi nekatere oblike neprimernega vedenja, saj se kljub vse pogostejšem ozaveščanju uporabnikov takšni primeri še vedno pojavljajo. Prav tako menim, da moramo omejiti uporabo mobilnih naprav tudi v družbi. Nedopustna je tudi kraja identitete, ki jo lahko večkrat doživimo tudi sami.

Namen predstavitve je seznaniti uporabnike interneta z osnovnimi pravili spletnega bontona in ozaveščati o neprimernih vedenjih na spletu. Ciljna publika so vsi uporabniki spleta, tako mlajši kot tudi starejši, saj menim, da znanja ni nikoli preveč. Cilj predstavitve je ozavestiti uporabnike in jih opomniti na bonton spleta.

 

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri tem projektu sem se naučila kako izdelati multimedijsko predstavitev v programu Prezi. Prav tako sem se seznanila s prednostmi in slabostmi programa.

Če bi imela več časa bi v predstavitev dodala kakšen video, ki ponazarja vsebine spletnega bontona. Vsekakor bi tudi dodelala predstavitev in dodala še druga načela spletnega bontona.

Največ časa sem posvetila iskanju najpomembnejše vsebine in pa urejanju same vsebine predstavitve.

Menim, da sem projekt uspešno opravila, saj sem vključila vse zahtevane kriterije.

Pridobljeno znanje mi bo koristilo tako pri nadaljnjem izobraževanju kot tudi kasneje v življenju. Multimedijska predstavitev popestri šolske ure, vendar jo moramo znati izdelati natančno in ne preveč kompleksno.

Pri projektu mi je bila najljubša izdelava predstavitve, saj sem iskala in izbirala med različnimi možnostmi. Najmanj pa mi je bilo všeč iskanje gradiva, saj je tega ogromno in sem morala premisliti, kaj je najpomembnejše.

Pri definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj so bili koraki zelo jasno napisani in nisem imela težav.

 

 

Avtorica: Nuša Valenčič, 1. letnik razrednega pouka (Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani)

Mentorica: as. mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT)

Študijsko leto: 2019/20

Ilirska Bistrica, 28. 6. 2020

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost