Multimedijska predstavitev

Predstavitev govori o digitalni identiteti in digitalnem odtisu. Predstavi osnovne pojme povezane s to tematiko. Z njo želim doseči, da bi se ljudje bolje zavedali pomena puščanja digitalnih sledi in kakšne posledice lahko imajo.

Ciljno publiko predstavljajo mladostniki, ki se že srečujejo z uporabo interneta in elektronskih naprav, prav tako pa je o tem dobro ozaveščati manjše otroke.

Cilj predstavitve je, da se ljudi ozavesti, da brskanje po internetu ni zastonj, vendar zanj plačujemo s svojo lastno zasebnostjo.

Predstavitev sem naredila v programu PowerPoint. V njej sem uporabila nekaj lastnih fotografij, večino sem si pa izposodila iz spletne strani Pixaby.

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Uporabljeni programi in viri:

Refleksija in samovrednotenje:

  1. Pri tem projektu sem se naučila kako vstaviti predstavitev v spletno stran. PowerPoint program mi ni tuj, saj ga uporabljam že več let.
  2. Če bi imela več časa, bi se še bolj poglobila v vsebino predstavitve, mogoče bi dodala tudi kakšno sliko, ki bi dodatno popestrila predstavitev.
  3. Največ časa sem posvetila iskanju literature in vsebine, ki je napisana na prosojnicah.
  4. Menim, da predstavitev ustreza danim kriterijem.
  5. Znanje o izdelavi predstavitev potrebuje skoraj vsak, še posebej pa učitelji, ki si vsakodnevno pri svojem delu pomagajo z njimi.
  6. Všeč mi je, da nismo bili strogo omejeni o namenu predstavitve. Lahko si ustvaril predstavitev na dano temo za kakršne koli potrebe in publiko.
  7. Projekt mi je všeč, razen pisanja refleksije.

Avtorica: Lena Zorman

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Razredni pouk

IKT, 1. letnik

7. 8. 2020

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost