MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Pozdravljeni!
V okviru tretje projektne naloge – multimedijska predstavitev, vam bom v sklopu teme Varnost na spletu predstavila, kako varno uporabljati računalnik in kako ga lahko ustrezno zaščitimo. Svojo predstavitev sem oblikovala v programu PowerPoint. V predstavitvi predstavim nekaj programov, s katerimi zaščitimo svoj računalnik (požarni zid, protivirusni programi) in opišem nekaj dejanj, ki pripomorejo še k dodatni zaščiti (redno posodabljanje programske opreme, varnostno kopiranje).

Poleg vseh omenjenih zaščitnih faktorjev pa najmanj polovico celotne slike predstavlja OSVEŠČEN UPORABNIK. Tudi če je računalnik programsko popolnoma zavarovan, se lahko z razodevanjem svojih osebnih podatkov, slabimi gesli, nasedanjem na sumljive spletne ponudbe škodimo. Če Vas zanima kaj več o tej temi, Vas vabim k ogledu spodaj priloženega PowerPointa.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Če vas predstavljena tema še dodatno zanima, si lahko na priloženih povezavah (nekaj sem jih uporabila tudi pri predstavitvi) preberete še kaj.
Povezave:
https://www.varninainternetu.si/
https://safe.si/
https://www.portalosv.si/digitalna-pismenost/varnost-in-obnasanje-na-spletu/
https://otroski.rtvslo.si/infodrom/prispevek/4719

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  1. V tem projektu sem obnovila funkcije Powerpointa in se vanj naučila vstaviti tudi zvočni posnetek. Spoznala sem tudi nekaj drugih novih funkcij in tako lahko predstavitev uredila kar se da lepo.
  2. To projektno nalogo sem ustvarjala zalo veliko časa, zato ji ne bi dodajala nič. Če bi si vzela več časa pa bi svojo predstavitev še bolj poglobila in določene teme bolj obširno predstavila.
  3. Največ časa sem posvetila prav urejanju Powerpointa, saj se mi zdi, da mora biti zelo razgiban in dovršen, da bralce zanima. Veliko časa mi je vzelo tudi urejanje samega prispevka.
  4. Svoje delo ocenjujem kot uspešno opravljeno, saj sem zajela vse točke, ki so bile od mene zahtevane in se zalo potrudila pri izdelavi same projektne naloge.
  5. Pridobljeno znanje bom vsekakor uporabila v svojem bodočem učiteljskem poklicu, kjer bom vsekakor uporabljala veliko programov za ustvarjanje multimedijskih predstavitev. Otrokom pa bom seveda predstavila tudi obravnavano temo (varnost na spletu), saj je v današnjih časih, ko se tehnologija pospešeno razvija, le-ta zelo pomembna.
  6. Pri projektu mi je bilo najljubše prav ustvarjanje Powerpointa, najmanj pa iskanje in navajanje virov.
  7. Pri projektu ne bi spremenila ničesar, saj je zalo poučen, v njem pa sem se naučila tudi, kako določeno predstavitev smiselno umestiti in vpeljati v prispevek.

Avtorica: Nika Kušar
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Predmet: Informacijsko komunikacijske tehnologije v izobraževanju
1. letnik, razredni pouk
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
17. avgust 2020

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost