Multimedijska predstavitev – varnost na spletu

Pozdravljeni,

pripravila sem multimedijsko predstavitev na temo ”Varnost na spletu”. V predstavitvi sem izpostavila načine, kako varno uporabljati računalnik in brskati po spletu. Dodala sem tudi nekaj nasvetov za starše, kako morajo spremljati otroka in njegovo uporabo spleta. Namen te predstavitve je ozavestiti ljudi o najbolj pogostih nevarnostih, ki prežijo na uporabnike spleta, ter kako se pred njimi zaščititi. Namenjena je vsem uporabnikom interneta (odraslim, otrokom, ki šele začenjajo z uporabo spleta, staršem…), tudi tistim, ki mislijo, da že vse vejo, saj sem prepričana, da na nekatere stvari tudi sami niso pomislili.

Multimedijsko predstavitev sem izdelala v programu PowerPoint.

Slike sem našla na pixabayu.

Predstavitev si lahko ogledate spodaj.

Refleksija

V tem projektu sem osvežila znanje delanja animacij in prehodov med diapozitivi. Naučila sem se tudi vstaviti youtube posnetek. Če bi imela več časa bi mogoče še malo bolj popestrila predstavitev s slikami in posnetki. Največ časa sem posvetila delanju animacij in prehodov, saj tega nikoli nisem veliko uporabljala. Svoje delo bi dobro ocenila, saj sem upoštevala navodila in vključila uporabno vsebino, ki se nanaša na izbrano temo. Pridobljeno znanje te projektne naloge bom veliko uporabljala pri različnih predstavitvah v prihodnosti, še posebej z bodočimi učenci v razredu, saj predstavitve lepo popestrijo pouk. Najljubše mi je bilo iskanje in vstavljanje slik, ker veliko dodajo k sami predstavitvi. Najmanj mi je bilo všeč delanje animacij in prehodov. V samem projektu ne bi spremenila ničesar, saj se mi zdi lepo sestavljen in ni preveč obsežen.

Viri vsebine:

https://www.childrens.health.qld.gov.au/blog-10-things-keep-kids-safe-online/10 things every parent can do to keep their kids safe online

varno v splet

https://www.portalosv.si/digitalna-pismenost/varnost-in-obnasanje-na-spletu/varnost in obnašanje na spletu

https://safe.si/https://safe.si
  • Avtorica: SaraJ, 1. letnik, Razredni pouk
  • Šolsko leto: 2019/20
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
  • Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
  • Datum: 20. 8. 2020
Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost