KREIRAM SPLET

Pozdravljeni,

moje ime je Pikapolonica in sem študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani, smer razredni pouk. Prihajam iz Obale. Imam mlajšo sestro, s katero se zelo dobro razumem, doma imamo tudi mačka. V prostem času rada berem knjige in se družim s prijatelji, prav tako rada tečem in telovadim. Za smer študija razredni pouk sem se odločila iz preprostega razloga, rada poučujem in se družim z otroki.

Z IKT sem se prvič srečala v osnovni šoli, ko nam je učiteljica kdaj pa kdaj pokazal kak zanimiv videoposnetek ali nam na računalniku predvajala kak zvočni posnetek. V šestem razredu sem dobila prvi mobilni telefon in od takrat naprej me informacijsko-komunikacijska tehnologija spremlja prav vsak dan. Uporabljam jo doma, ko sem na svojem mobilnem telefonu ali na računalniku. Najpogosteje jo uporabljam preko socialnih omrežji, kot so na primer, Facebook, Instagram ali Snapchat. Socialna omrežja uporabljam, saj tako ohranjam stike s prijatelji. IKT uporabljam tudi za študijske namene, predvsem zdaj, ko šolanje poteka na daljavo. Izdelujem razne PowerPointe, pišem seminarske s pomočjo Microsoft Worda, kdaj pa kdaj izdelam Kahoot. Lahko bi rekla, da si dneva brez IKT v trenutni situaciji sploh ne znam predstavljati.

Little Girl Computer by nicolagiordano is marked with CC0 1.0

Mnenja sem, da je IKT tehnologija pri mojem bodočem poklicu zelo pomembna. Še bolj pa se mi zdi pomembna sedaj, ko so morali učitelji tako rekoč čez noč celoten izobraževalni sistem prenesti na splet. Poznavanje IKT in uporabljanje le-tega je za učitelje ključnega pomena, saj si s pomočjo slednjega učitelji pomagajo pri predajanju učne snovi, komunikaciji s starši in ocenjevanju znanja. S pomočjo komunikacijsko-informacijsko tehnologije lahko učitelj prav tako naredi pouk bolj interaktiven in zanimiv, posledično si učenci več zapomnijo, učenje pa jim ni v napor. Pomembno je, da je znanje učiteljev razrednega pouka o IKT čim bolj poglobljeno, saj so prav oni tisti, ki bodo bodoče generacije seznanjali z uporabo in pomembnostjo le-tega.

Avtorica: Pikapolonica

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Študijska smer, predmet in letnik študija: razredni pouk, IKT, 1. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum nastanka: 19. 03. 2021

Kreiram splet by pikapolonica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost