Infografika – varnost na spletu

V današnjem svetu je varnost na družbenih omrežjih ključnega pomena, saj veliko svojega časa posvetimo le-tem. Spletna platforma omogoča povezovanje s prijatelji, izmenjavo informacij in ustvarjanje vsebin. Predstavlja pa lahko tudi tveganja za zlorabo in nepooblaščen dostop do osebnih podatkov. Nekaj praktičnih nasvetov za izboljšanje varnosti vključuje nastavitev zasebnosti, preverjanje dovoljenj aplikacij, pazljivost pri deljenju osebnih informacij, prepoznavanje lažnih profilov, uporabo močnih gesel, previdnost pri povezavah in priponkah ter redno preverjanje aktivnosti na računu.

Ker se mi zdi tematika zelo pomembna, sem se odločila narediti infografiko v Canvi.

Infografika

Infografika © 2023 by HR is licensed under CC BY 4.0 

Infografika v PDF obliki

Postopek izdelave

Najprej sem v Canvi izbrala, katero predlogo bom uporabila.

Slika zaslona © 2023 by HR is licensed under CC BY 4.0 

Nato sem spremenila slikice in zamenjala njihovo barvo, ter vnesla svoje besedilo.

Slika zaslona © 2023 by HR is licensed under CC BY 4.0 
Slika zaslona © 2023 by HR is licensed under CC BY 4.0 

Refleksija

Kaj sem se novega naučila v tem projektu? Naučila sem se izdelovati infografike v Canvi.

Če bi imel/a več časa, bi dodala, spremenila, izboljšala … Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila detailom, poskušala bi naresti še bolj estetsko infografiko.

Kateremu delu si posvetila največ časa in zakaj? Največ časa mi je vzelo razmišljanje in iskanje idej za infografiko, ter orientacija v programu Canva.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Menim, da sem po večini zadostila kriterijem.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti? S pridobljenim znanjem bom lahko ustvarila zanimivo infografiko, ki mi bo v pomoč pri pouku.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo izdelovati infografiko, najmanj pa dokumentiranje izdelave in razmišljanje o ideji.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji tega projekta ne bi spreminjala ničesar. Zdel se mi je zelo uporaben in zabaven.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost