Kreiram splet

Kdo sploh sem?

Pozdravljeni, sem študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Že po vstopu na zdravstveno srednjo šolo sem začutila, da to ni poklic zame. Vendar sem tu vseeno dobila dragocene izkušnje z otroci. V zadnjem letniku sem se odločila, da se vpišem na maturitetni tečaj in takrat sprejmem odločitev o izbiri zame ustreznega študija. Izbirala sem med pravno fakulteto in pedagoško, ter se odločila za slednjo.

Ne ukvarjam se z nobenim športom, vendar grem v prostem času rada na sprehod ter se ukvarjam s svojim psom, ki je pasme Labradorec.

This work by doanme is marked with CC0 1.0

Dosedanja uporaba IKT

Do vstopa na fakulteto sem informacijsko-komunikacijske tehnologije uporabljala le pri izdelavi seminarskih nalog in predstavitev. V prostem času sem pa aktivna na družabnih omrežjih kot sta Instagram ter Facebook. V osnovni in srednji šoli smo se predvsem posvetili uporabi Microsoftovim programom Office 365. V času šolanja na daljavo pa sem spoznala videokonferenčna programa Zoom in Microsoft Teams.

Pomen IKT tehnologije v mojem bodočem poklicu

Informatika je v zadnjem desetletju zelo napredovala, zato je zelo pomembno, da ji učitelj sledi in se poslužuje uporabnih iznajdb, kot je recimo interaktivna tabla.

This work by Tomasz_Mikolajczyk is marked with CC0 1.0

IKT tehnologije v svojem poklicu vsakodnevno uporablja. Že pri pripravi na učno uro uporablja namizni ali prenosni računalnik, tablico… pri pripravi učnih listov, pri vpisovanju ocen v e-redovalnico. Pomembno je ravno tako, da je kritičen ter da zna pravilno uporabljati IKT orodja, saj bo ravno tako svojim učencem ponudil kar se da največ.

Samovrednotenje in refleksija

Med izdelavo projektne naloge sem se predvsem naučila kako pomembna je znanje uporabe za moj bodoči poklic ter kako močno lahko vpliva na znanje učencev. Če bi imela več časa bi več dopisala ter raziskala IKT orodij. Največ časa sem posvetila temi Pomen IKT tehnologije v mojem bodočem poklicu, ker je po mojem mnenju najpomembnejši del prispevka. Menim pa, da sem vseeno delo odlično opravila. Pridobljeno znanje bom pa tako uporabila, da bom zavedno uporabljala več interaktivnih vložkov pri učnih urah. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč, da me je vzpodbudilo k razmišljanju. Ni bilo pa ničesar kar bi me zares motilo ali bi spremenila.

  • Avtorica: Mateja
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1.letnik
  • Datum: 22. 6. 2021

Kreiram splet by Mateja is licensed under CC BY-NC 4.0

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost