Kreiram splet

Pozdravljeni dragi bralci in drage bralke!

Sem študentka 1. letnika razrednega pouka in na to sem zelo ponosna. Ponosna sem, da bom v prihodnosti lahko del odraščanja nadobudnih otrok in da bom lahko svoje znanje delila z drugimi. Vedno sem vedela, da hočem v življenju delati z otroki, zato z izbiro študija nisem imela večjih težav. Že kot majhna punčka, sem se najraje igrala, da sem učiteljica. To veselje mi je ostalo vse do danes, ko sem vse bližje uresničitvi svojih sanj.

Imam pa tudi veliko hobijev, kot so petje, risanje, sem pa tudi ponosna animatorka. Moj prosti čas je vedno zapolnjen z veliko aktivnostmi in ustvarjanjem, saj me sprošča, ko sem pod stresom.


To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

UPORABA IKT DO SEDAJ

IKT tehnologijo uporabljam praktično vsak dan. Tehnologijo največ uporabljam za študij, pri delanju raznih predstavitev, uporabljam pa jo tudi v zasebnem življenju. Poslužujem se različnih socialnih omrežij, kot so Facebook, Instagram, Pinterest in podobno. Letos nam je tehnologija veliko olajšala študij, saj bi bil brez nje naš študij praktično nemogoč. Tako smo si veliko pomagali s stranjo ZOOM in Microsoft teams. Uporaba tehnologije je v vsakdanjem življenju vse bolj pogosta, pomembno pa je, da se tudi mi izobražujemo na tem področju in gremo s tehnologijo naprej.

POMEN IKT PRI BODOČEM POKLICU

Kot sem že prej omenila, je tehnologija vse bolj pomembna v življenju. Postala pa je pomembna tudi v izobraževanju, saj nam je lahko v veliko pomoč. S pomočjo tehnologije učitelji vodijo evidenco in redovalnico, saj se vse bolj uporablja v elektronski obliki, t. j. eAsistent. Tudi komunikacija s starši in otroki večinoma poteka s pomočjo različnih strani, kot je npr. Gmail. Otroci imajo tudi dodtop do različnih spletnih učilnic in eučbenikov. Tehnologije pa ne uporabljamo samo za praktične namene, temveč z njo lahko popestrimo naš pouk. Pri tem lahko uporabljamo naslednji strani, Mentimeter in Kahoot!. Dobro je, da se zavedamo, da smo z uporabo tehnologije IKT lahko zelo kreativni in se ne bojimo poskusiti novih stvari.


To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Med projektom sem razmišljala o sami tehnologiji IKT in ugotovila, kako pomembna v resnici tehnologija je. Ne samo za vsakdanjo rabo, temveč tudi za nas, bodoče učitelje. Mi smo generacija, ki je rasla s tehnologijo in lahko izkoristimo znanje, ki ga imamo na tem področju, tudi na naši poklicni poti. Med predavanji in vajami pri predmetu IKT sem se naučila veliko novega, predvsem pa dela z licencami, ki jim prej nisem posvečala posebnega poudarka. Moj najljubši del predmeta so bile vaje, kjer smo se naučili veliko uporabnih stvari, ki jih bom lahko uporabila pri poučevanju.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost