Interaktivna multimedijska predstavitev

Pri tem projektu sem naredila multimedijsko predstavitev na temo spletni bonton. Programi s katerimi sem si pomagala so PowerPoint, GifMaker in Shotcut.

Spletni bonton by Aralk is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

OPIS PROJEKTNE NALOGE

Za samo izdelavo interaktivne multimedijske predstavitve sem najprej izdelala vse ostale slike, gife in posnetke, da sem nato lahko vse skupaj združila v eno celoto. Slike sem urejala s pomočjo programa PhotoScape X ter jih urejene dodala v predstavitev. Slednja vsebuje na kratko opisane smernice lepega vedenja (bontona) na spletu (predvsem na socialnih omrežjih), ki so danes že velik del vsakdana skoraj vsakega posameznika. Tako kot moramo upoštevati določena pravila v šoli, na javnih prireditvah, v službi itd., tako moramo prav tako paziti na svoje obnašanje in dejanja na spletu. V sami predstavitvi je tudi krajši video, ki prikazuje kako prideš do spletne strani Safe.si, kjer najdeš ogromno informacij o lepem vedenju na spletu. Pogledaš si lahko tudi videe in slike, ki so nastali v sklopu projekta. Menim, da je ciljna publika skoraj vsak posameznik v današnji družbi, saj smo (skoraj) vsi lastniki modernih mobilnih naprav, ki omogočajo vse in še več. Vsak bi si zato moral vzeti 5 minut časa in prebrati kratka navodila in nasvete glede te teme. Sam cilj projektne naloge pa je predvsem ozaveščanje o tej tematiki, saj smo vsi postali “glasni” za zasloni, medtem ko socializacije skorajda ne poznamo več.

Video je prav tako objavljen tudi na spletni strani Arnes video.

Za zvočno podlago sem izbrala glasbo iz spletne strani Pixabay: Music by Wataboi from Pixabay.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Skozi projekt sem se naučila povezovati različne izdelke in programe med seboj, saj sem morala uporabiti več različnih strategij in programov med seboj. Bolj poglobljeno sem se lotila tudi izdelave Pawer Point predstavitve ter skrbno načrtovala izgled.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Naredila bi več lastnih slik oz. izdelkov nasploh, ki bi jih vključila v predstavitev, da bi bili popolnoma vsi izdelki moji.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ sem se posvetila samemu izgledu predstavitve na koncu (torej vizualizacija), saj mi je to izredno pomembno. Za tem pa mogoče tudi končnemu izdelku, da se je res vse lepo med seboj povezalo.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Glede na dan kriterij bi svoje delo ocenila kar dobro, saj je bilo res veliko časa vloženega v samo izdelavo, zagotovo pa so še možne izbolšave in pridobitve na različnih delih.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Znanje, ki sem ga pridobila pri tej projektni nalogi bo mi zagotovo prišlo prav na dnevni bazi tako med študijem kot tudi kasneje na poklicni poti, saj so predstavitve velik del obojega. Z njimi bom zagotovo popestrila kakšno uro v šoli.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najmanj mi je bilo všeč to, da sem morala vključiti res veliko različnih stvari v samo predstavitev in res več krat preveriti ali imam zajeto res vse zahtevano.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Mogoče bi spremenila to, kar sem omenila že pri prejšnjem vprašanju in namreč obsežnost naloge, saj se mi je res zdelo veliko različnih stvari, ki jih je bilo potrebno vključiti v projekt.

Avtorica: Aralk

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 27. 6. 2021

Spletni bonton by Aralk is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost