Slikovno gradivo – 2. projektna naloga

Refleksija in samovrednotenje

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

Pravzaprav je bilo skoraj vse, kar je ta projektna naloga vključevala, zame relativno novo. Nekaj funkcij urejanja slik sem sicer že preizkusila na svojem telefonu, vendar je zahtevnost in globina urejanja slikovnega gradiva v tem programu precej bolj kompleksna. Kar se pa vektorskega risanja tiče, pa sem že zgoraj omenila, da je bila to zame popolnoma nova izkušnja, ki je zahtevala veliko energije, časa in živcev, preden sem uspela narediti enostaven izdelek.

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

najbrž bi lahko izpilila rabo funkcij v obeh uporabljenih programih in bi tako izboljšala tudi sam končni izdelek.

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila programu Inkscape, ki je bil zame popolnoma nov. Spoznati sem morala logiko vozlišč in nasploh način, na katerega rišemo v tem programu. Sposobnost videti sliko po delčkih oziroma po predmetih, ki z njimi lahko poljubno manipuliraš in jih sestavljaš v celoto, je bila zame popolnoma nova izkušnja.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Potrudila sem se, da sem zadostila vsem zahtevanim kriterijem po svojih najboljših močeh – upam, da bo zadostovalo.

  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Znanje vektorskega risanja bi morala še krepko izboljšati, da bi mi lahko pomagalo na poklicni poti, saj mi trenutno vzame še veliko preveč časa, da bi se zadeve lotila čisto samostojno iz ničle. Defenitivno pa nudi tale izkušnja boljši vpogled v samo ustvarjanje zahtevnejših objav, slikovnega gradiva in obdelav. Sedaj vem, koliko truda je vloženega v pripravo ene same enostavne slikovne objave. Sem pa sedaj veliko bolj pozorna na navajanje licenc in tudi na njihovo pridobivanje, ki je veliko bolj enostavno, kot sem si predstavljala na začetku. Prvič sem tudi uporabila “html” odstavek za kopiranje licence, česar do sedaj tudi nisem še nikoli probala.

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najljubše mi je bilo, ko sem uspela samostojno končno ustvariti neko sliko, ki spodobno zgleda in bi jo lahko uporabila tudi naprej. Najmanj mi je bilo všeč dokumentiranje postopka ob vsakem koraku, kar je bilo precej zamudno in se je velikokrat ponavljalo.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Mogoče bi spremenila zgolj to, da bi bil prost izbor tematike, mogoče kaj s pedagoškega /razrednega področja, didaktike ali kaj podobno ozkega. Je pa res, da o teh stvareh sama ne bi nikoli na lastno pobudo prebirala gradiva in se o vsem zgoraj opisanem tudi ne bi seznanila – kar pa je tudi svoj plus.

Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike by Deda_sis is licensed under CC BY 4.0

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost