Interaktivna multimedijska predstavitev

Pozdravljeni!

Za temo projektnih nalog sem si izbrala Varnost na spletu. Tokrat sem izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev, v kateri sem predstavila samo nekaj pasti, na katere moramo biti pozorni na spletu. Predstavitev je namenjena predvsem osnovnošolcem, nič pa ni narobe, če si jo ogleda tudi kakšen srednješolec ali odrasel. Cilj te predstavitve je, da čim več ljudi spomnimo, kako zelo hitro lahko pride do zlorab na spletu in na kaj je potrebno biti pozoren. Več o tem si lahko preberete v članku.

Pri izdelovanju te naloge sem naredila ter posnela predstavitev s programom PowerPoint. Nato sem video uredila s programom Shotcut ter dodala še zvočno podlago. Glasbo sem dobila s spletne strani Pixabay. Video sem nato objavila na spletni strani Arnes video ter mu s pomočjo h5p dodala interaktivne naloge.

This work by Vrtnica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Glasba
Naslov: Cinematic Chillhop Main

Avtor: Zakhar Valaha

Vir: Pixabay

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem ponovila, kako se ureja videe, dodaja zvočno podlago ter izdeluje interaktivne naloge s pomočjo h5p. Poleg tega pa sem ponovila ter se mnogo novega naučila o temi Varnost na spletu. Zdaj sem tudi sama postala bolj pozorna na to koliko nevarnosti preti na spletu.

Če bi imela več časa, bi poskušala sestaviti bolj zanimive interaktivne naloge s pomočjo h5p. Ostalo se mi zdi v redu.

Največ časa sem posvetila izdelovanju PowerPointa, saj se mi zdi, da je najbolj pomemben prvi vtis. Predstavitev mora biti zanimiva, da pritegne pozornost gledalca, vsebovati mora bistvene podatke ter ne sme biti predolga. Vse to sem skušala zajeti.

Kriterij sem prebrala in mu skušala slediti. Menim, da naloga ustreza kriterijem.

Znanje, ki sem ga pridobila, se mi zdi zelo uporabno. Uporabila ga bom zato, da bom s pomočjo PowerPointa sestavila predstavitev ter jo nato izvozila v videoposnetek, česar prej nisem znala. In namesto PowerPointov bom učencem raje pripravljala videe, saj se mi zdi, da nje to tudi njim bolj zanimivo. Zagotovo jim bom pripravljala tudi interaktivne naloge s pomočjo h5p. S pomočjo IKT bom poskušala narediti pouk bolj interaktiven.

Najljubše mi je bilo sestavljanje PowerPointa, saj sem ob tem prebrala veliko člankov ter se tudi sama ogromno naučila. Najmanj všeč mi je bilo urejanje videoposnetka.

Projekt mi je bil zelo všeč, saj smo znanje, ki smo ga pridobili tekom šolskega leta, uporabili v praktične namene. Zdi se mi, da sem se ob izdelovanju te projektne naloge zelo veliko naučila, tako na področju varnosti na spletu, kot tudi na področju izdelovanja učnih vsebin ter interaktivnih nalog.

Avtor: Vrtnica

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik

Datum: 12. 8. 2021

This work by Vrtnica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

VIRI

https://razredniikt.splet.arnes.si/

https://chooser-beta.creativecommons.org/

https://shotcut.org/

https://video.arnes.si/

https://h5p.org/

https://pixabay.com/

https://safe.si/

https://www.varninainternetu.si/

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu/varni-na-internetu

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost