Interaktivna multimedijska predstavitev

Za izdelavo projektne naloge sem izbrala tematiko spletne varnosti. Spletna varnost je zelo pomembna, saj je na medmrežju dandanes ogromno osebnih podatkov, ki so lahko tudi občutljivi.

Spletno varnost sem v interaktivnem videu poskušala predstaviti čim enostavneje, in sicer na poudarku z gesli, saj so le gesla marsikdaj tista, ki ščitijo naše podatke. Slednja interaktivna prestavitev je namenjena učencem na razredni stopnji.

Video:

This work by Asha Logar is licensed under CC BY-SA 4.0

Zvočna podlaga: https://pixabay.com/music/soft-house-fashion-3678/

This work by Asha Logar is marked with CC0 1.0

Postopek izdelave:

Pričetek izdelave interakcijskega videa se v Power Pointu v katerem sem izdelala predstavitev. V predstavitvi sem uporabila različne ikone, ki jih ponuja Power Point, ki so bili v opori pri predstavitvi teme. Dodala sem tudi fotografijo simobila WiFi in gif posnetek, katera sem izdelala predhodno. Prezentaciji sem tudi dodala zvočno podlago, in sicer iz spletne strani Pixabay, izbrala sem skladbo Fashion in uporabo v interaktivnem videu tudi ustrezno zabeležila. V Power Pointu sem glasbo uredila tako, da se je pričela predvajati ob pričetku prezentacije in nisem potrebovala drugega programa za združitev posnetka in zvoka. Prezentacijo sem nato izvozila v format .mp4. Omenjeni videoposnetek sem  v nadaljevanju naložila na Arnes Video, nato pa sem videoposnetku s pomočjo orodja H5P v razredni IKT ustvarila še različne interaktivne naloge.

Refleksija:

V tem projektu sem se veliko naučila, in sicer predvsem pri uporabi programa Power Point, saj predhodno nisem izvozila predstavitev v format mp4. Ravno tako sem izvedela veliko novega pri preučevanju teme, in sicer o pomembnosti gesel, nevarnosti zlorabe osebnih podatkov, kateri so na internetu. Pridobljeno znanje bo koristno tako tekom študija kot na poklicni poti, saj se z nevarnostmi spleta srečujemo dnevno. Znanje bom uporabila tudi v svojem zasebnem življenju.
Na drugi strani menim, da pridobljeno znanje za uporabo Power Point in izdelave interaktivnega videa menim, da je slednji odličen način kako predstaviti temo in vključiti razredne učence pri sodelovanju in spodbujanju zanimanja za določeno temo.

Menim, da sem se pri delu posvetila največ izdelavi interakcijskega dela, saj menim, da je uporabniški vmesnik nekoliko nepregleden. Če bi imela več časa bi posvetila učinkom in širši predstavitvi tematike. Menim, da je definicija projekta odlična in koristna za pridobitev znanja pri izdelavi učnega gradiva. Najljubša mi je bila izdelava Power Point predstavitev, najmanj pa uporaba Arnes Video iz že predhodno navedenega razloga.  

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost