Nekaj o meni

Kdo sem

Sem Hana Gašperlin študentka 1. letnika na Pedagoški fakulteti v Ljublajni, smer Razredni pouk. Sem zelo družabna in odprta oseba, ki rada spoznava različne interese mojih prijateljev. Prav tako v prostem času treniram sabljanje, s katerim se ukvarjam več kot 7 let. Zelo rada tudi berem zanstveno-fantastične knjige, igram video igrice, ter gledam različne dokumentarce o vesolju.

Kako uporabljam IKT tehnologijo

Zanimanje za računalnike in internet sem imela že od majhnega, zato sem se oboje naučila uporabljati kmalu. V vsakdanejem življenju jo predvsem uporabljam za komuniciranje s prijatelji, gledanje video posnetkov na Youtubu ali branje e-knjig. Prav tako jo uporabljam za šolske obveznosti, kot so iskanje virov, dodatnih učnih razlag itd.

Pomen IKT v mojem bodočem poklicu

Dobro poznavanje IKT-ja je za naš poklic zelo pomembno, saj večina današnjih otrok odrašča v času, ko so jim elektronske naprave vedno na dosegu roke. Prav tako tak način dela učitlejem olajša delo, ter je okolju veliko bolj prijazen, saj ni potrebno trošiti papirja. Sama bi svoje zanje na tem področju zelo rada poglobila, ne samo iz vidika pomembnosti za učitleje, tmeveč tudi zase in svoj osebni razvoj.

fencing by Hana is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Rrefleksija dela in samovrednostenje

V tem projektu sem se prvič “uradno” srečala z licencami, za katere sem pred tem le občasno slišala in sem se jih s pomočjo tega projekta tudi naučila pravilno uporablajti. Če bi imela več časa bi o sebi napisala še več in dodala slike, ki bi še bolje opisale moje hobije, želje in interese. Največ časa sem sprva predvsem porabila pri dodajanju licence, saj nisem povsem vedela kako in kam jo moram kopirati, da bo bila na pravem mestu.

Svoje delo bi ocenila z dobro, saj menim, da je vedno prostor za izboljšanje, kar se bo nedvomo bolje videlo v prihodnjih proejktnih nalogah. Svoje na novo pridoblejno zanje bom lahko sedaj uporabila tako v vsakdanjem življenju kot na svoji poklicni poti, tako da bom zanla pravilno izbirati slike z interneta, ter poiskati take, ki so namenjene prosti uporabi. Pri projektni nalogi mi je bilo najbolj všeč to, da sem se naučila pravilno uporablajti licence , ter kje in kako lahko filtriram slike za prosto uporabo. Pri projektni nalogi ni bilo ničesar v čemer ne bi uživala, zato ne bi spremenila ničesar v definiciji projekta. Ta se mi zdi primeren za prvi korak k nadaljnim projektnim nalogam.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost