Kreiram splet

Lep pozdrav še od ene izmed študentk prvega letnika razrednega pouka. Sem Ana Malovrh in prihajam iz Šentjošta nad Horjulom, sicer pa večino časa preživim v Ljubljani, kjer tudi stanujem in obiskujem pedagoško fakulteto. Zelo me zanima razvoj posameznika, še posebej otrok, poleg tega pa zelo rada tudi poučujem in odkrivam učinkovite in kreativne načine predajanja znanja.

IKT tehnologija me spremlja že od otroštva, saj sem veliko ur preživela v ustvarjanju. Pa naj je bil to power point za šolsko predstavitev, urejanje fotografij in videoposnetkov ali pa komuniciranje s sošolci. IKT uporabljam v ustvarjalne in izobraževalne namene, saj se zelo veliko naučim iz video vsebin preko YouTuba in podobnih aplikacij. Z spletnimi orodji kot so Canva in milanote zelo rada ustvarjam idejne koncepte in vizualno predstavitev svojih načrtov (kako bo izgledala fotoknjiga, kreativno slikanje, načrt za izvedbo fotografskega krožka, …). Platforme kot je npr. Instagram uporabljam za objavo svojih fotografij.

Pomen IKT tehnologije v bodočem poklicu vidim predvsem v njeni dostopnosti, predvsem pa v kreativnem in raznolikem predajanju snovi. S pomočjo spletnih orodij in aplikacij lahko učencem omogočimo razgiban in zanimiv pouk, od katerega bodo več odnesli. Od kahoot kvizov do video vsebin YouTuba, spletnih simulacij kemijskih poskusov, itd. Prav tako lahko z ustrezno uporabo in znanjem nam učiteljem olajša obveščanje staršev in otrok preko eAsistenta, … Najbolj pomembno pa se mi zdi, da si vzamemo čas za to da usposobimo učitelje in učence za uporabo tehnologije.

Rakov Škocjan by Ana Malovrh is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V tem projektu sem se naučila pomembnost uporabljanja licenc, ter kako jih ustrezno navajati. Če bi imela več časa, bi morda ustvarila več slikovnega materiala za pedagoške namene z licenco, ki bi omogočala uporabo fotografij tudi ostalim, a bi vseeno ohranilo podatke o avtroju. Največ časa sem posvetila fotografiji in licencam, saj je to zame novo področje. Zdi se mi, da sem delo opravila ustrezno, saj sem upoštevala vsa dana navodila. Pridobljena znanja pa bodo uporabna na vsakem koraku moje poklicne in osebne poti, saj se z podanimi vsebinami srečujemo vsakodnevno.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost