KREIRAM SPLET

Sem Eva. Študiram razredni pouk, saj me veseli delo z otroki in poučevanje na splošno. V osnovni šoli sem igrala klavir, vendar ga sedaj že kar nekaj let ne igram več. Rada poprimem za kuhalnico, da kaj dobrega skuham.

IKT tehnologija predstavlja velik del mojega življenja, saj me verjetno venomer spremlja. Največkrat jo uporabljam v obliki dela za šolo. Za primer lahko navedem, da uporabljam spletno učilnico Arnes, videokonference na aplikaciji Zoom, ko opravljam delo od doma, pa seveda Microsoftov urejevalnik besedil Word in PowerPoint. IKT tehnologija me spremlja tudi na poti v šolo, ko ob cestah na hitro preletim reklamne plakate ali pa infografike. Uporabljam tudi aplikacijo Youtube, na kateri lahko poslušam glasbo in gledam video vsebine. Tudi pametni telefon je del IKT tehnologije, ki ga uporabljam, da komuniciram s prijatelji, ustvarjam digitalne zapiske in podobno.

videokonferenca za delo od doma

pixabay licence is licensed under CC BY 4.0

V bodočem poklicu učiteljice razrednega pouka vidim, da je vse več poudarka na IKT tehnologiji. Zdi se mi, da se vse več vsebin prestavlja v digitalno obliko. Na primer eAsistent in Spletna učilnica Arnes. Menim, da je to dobra stvar, saj prihranimo veliko papirja in s tem ohranjamo gozdove. Veliko hitreje se lahko odzovemo na e-pošto, obveščamo o izostanku od pouka. Tudi pri poučevanju nam lahko tehnologija dobro služi, saj lahko pripravimo ličen PowerPoint, ki pomaga pri ohranjanju pozornosti.

email logo

pixabay licence is licensed under CC BY 4.0

  • Pri projektni nalogi sem se naučila, da me IKT tehnologija spremlja povsod, če ne, pa vsaj v mojem žepu, kjer imam telefon.
  • Če bi imela več časa, bi le-tega namenila učenju hitrega pisanja “v miže” in morda sama ustvarila fotografije, ki sem jih dodala v prispevek. Zdi se mi, da sem svoje odgovore dobro utemeljila s primeri, vendar bi lahko se kakšnega dodala in se s tem bolj poglobila v to, kje vse uporabljam IKT tehnologijo.
  • Pridobljeno znanje bom lahko tekom študija uporabila pri seminarskih nalogah in predstavitvah, saj sem se naučila uporabljati licence in jih tudi prepoznati pri drugih avtorjih. Moje fotografije bom lahko sama urejala in ustvarjala vektorski grafiki.
  • Pri projektni nalogi mi je bilo prijetno razmišljati o bodočem poklicu in kako je le-ta povezan s tehnologijo. Najtežje mi je bilo pisati o sebi, saj ne vem, kaj bi napisala.
  • Projekta ne bi spreminjala, saj je korektno pripravljen in spodbuja kritično mišljenje.
  • avtor: Eva Sirk
  • mentorici: asist. dr. Alenka Žerovniki in doc. dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Razredni pouk, IKT, 1. letnik
  • 29.3.2022

kreiram splet by evas is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost