INFOGRAFIKA

VARNOST NA SPLETU

Za izdelavo tega projekta sem uporabljala spletno orodje Canva, kjer sem najprej ustvarila brezplačno registracijo. Potem pa sem pričela ustvarjati plakat na temo varnost na spletu. Za dodatne označitve posameznih stopenj postopka pa sem uporabila aplikacijo PhotoScapeX.

POSTOPEK IZDELAVE PLAKATA

STOPNJA 1:

Najprej sem odprla spletno orodje Canva, se vanj prijavila, nato pa sem izbrala funkcijo ustvari PLAKAT in pričela z ustvarjanjem infografike na temo varnost na spletu.

PRVA STOPNJA USTVARJANJA by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

STOPNJA 2:

Med Predlogami, sem poiskala primerne oblike in podloge za ustvarjanje tega plakata. S klikom na miško sem izbrala najprimernejšo za plakat.

DRUGA STOPNJA USTVARJANJA by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

STOPNJA 3:

Potem sem se s funkcijo Besedilo posvetila naslovom, obliki, barvi pisave in oblikovala smiselne povedi/nasvete o tem, kako se zavarovati na spletu. Besedilo sem torej oblikovala jezikovno in tematsko.

TRETJA STOPNJA USTVARJANJA by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

STOPNJA 4:

Plakatu sem dodala poljubno število raznoraznih grafičnih sličic s funkcijo Elementi. Tam sem našla iskalnik, ki mi je pomagal hitreje najti želeno. S klikom na določeno grafiko se je sličica prikazala na plakatu. Lahko jo tudi povečaš/zmanjšaš in premakneš. Sličice služijo k estetiki, privabljajo bralce in pripomorejo k lažjemu pomnjenju vsebine.

ČETRTA STOPNJA USTVARJANJA by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

STOPNJA 5:

Na predzadnji stopnji oblikovanja sem plakatu spremenila barvo ozadja s klikom na kvadratek na sredini ekrana. Spodaj označeno. Izbrala sem rdečo barvo, da še malce bolj poudarim pomen varnosti na spletu in korake o tem, kako se zavarovati. Plakat mora privabljati bralce z izgledom.

PETA STOPNJA USTVARJANJA by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

STOPNJA 6:

V zadnji stopnji ustvarjanja nastali plakat le še prenesemo tako, da kliknemo na gumb DELI Z DRUGIMI, nato gumb PRENESI. Izberemo želeno vrsto datoteke prenosa. Sama sem izbrala PDF dokument in JPG sliko ter pritisnila gumb PRENOS. In tako je plakat končan.

ŠESTA STOPNJA USTVARJANJA by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

KONČNI IZDELEK:

PLAKAT VARNOST NA SPLETU by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Nikolina

Nikolina

Kmalu bom učiteljica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost