INFOGRAFIKA

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  • V tem projektu sem se naučila ustvarjanja plakatov v spletnem orodju Canva. Za to orodje sem že slišala, ampak se do sedaj nisem lotila učenja ustvarjanja na tak način.
  • Če bi imela več časa, bi morda dodala več strani plakata oziroma nasvetov o varnosti na spletu, saj sem se jih naučila zelo veliko že na Arnesovem opcijskem mostu O varni rabi na spletu. Ampak menim, da če je preveč teh nasvetov, lahko bralca odvrnejo od branja plakata.
  • Največ časa sem posvetila razmišljanju o vsebini plakata in izbiranju glavnih štirih nasvetov za varno rabo. Tudi izbiranju sličic in oblikovanju sem posvetila besedila, sem posvetila veliko časa. Tudi opis in slikovni prikaz postopka ustvarjanja te infografike vzame kar nekaj časa. Ampak se mi ne zdi prehudo.
  • Glede na dan kriterij ocenjevanja svoje delo ocenjujem kot odlično, saj sem tematsko in oblikovno upoštevala kriterij in ustvarjanju v Canvi namenila dovolj časa. S končnim izdelkom plakata sem tudi zelo zadovoljna, saj se mi zdi zelo estetski, oblikovno dovršen in teoretično dobro podkovan ter dobro opremljen z grafičnimi slikami. Navedla sem tudi vse licence, linke, oznake, kriterije, PDF dokument in JPG …
  • Pridobljeno znanje bom lahko uporabila tekom Pedagoškega študija in predvsem na svoji poklicni poti učiteljice. Uporaba Canve mi je zelo všeč, zato bom gotovo z učenci izdelovala plakate rutine, razredna pravila, vabila itd.
  • Pri tem projektu mi je bilo najljubše ustvarjanje plakata v Canvi. Najmanj všeč mi je bilo pa opisovanje postopka ustvarjanja.
  • V definiciji izboljšanje projekta ne bi spremenila prav nič, ker mi je bilo zelo zabavno ustvarjati plakat in časovno ter vsebinsko ni bilo prezahtevno. Tudi zelo poučen in koristen projekt se mi zdi.

Avtor: Nika Gabrijel

Mentorica: dr. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 2. 4. 2022

Licenca:

Infografika by Nika Gabrijel is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)
Nikolina

Nikolina

Kmalu bom učiteljica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost