INOGRAFIKA

Za izdelavo projektne naloge sem uporabljala aplikacijo Canva.

Varno na spletu © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Plakat varno na spletu © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Posnetek varno na spletu © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

POSTOPEK UREJANJA

  1. V prvem koraku sem si izbrala predlogo, na kateri sem želela začeti ustvarjati.
1. Korak ustvarjanja inografike © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. Potem si začela izbirati ozadje, vendar pa sem ugotovila, da mi je nastavljeno ozadje všeč in sem zato pustila v enakem stanju.

2. Korak ustvarjanja inografike © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. Nato sem kliknila na ikono Elements in začela brskati in iskati za določene elemente, ki sem jih želela imeti v plakatu.

3. Korak ustvarjanja inografike © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. Po izbranih elementih sem te elemente tudi animirala in jih prikazala na različne načine. To sem lahko ustvarila, le ko sem kliknila na ikono Animate, kjer sem imela neomejeno možnosti za izbiro.

4. Korak ustvarjanja inografike © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

5. Po vseh vstavljenih predmetih, pa sem lahko izbirala, tudi njihovo barvo ali pa stran, v katero bodo obrnjeni. To sem lahko naredila le z enim klikom, ko sem kliknila na njih, se mi je v zgornjem levem kotu pokazala možnost Crop, Flip… Če pa sem z desnim klikom kliknila sem lahko tudi element pomaknila v ospredje ali pa v ozadje slike.

5. Korak ustvarjanja inografike © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

6. Zadnji korak, ki sem ga z elementi ustvarjala je bila prosojnost, kjer sem določila koliko vidni želim, da so elementi. Naprej sem kliknila na določen element, kjer sem mi je na desni strani v zgornjem kotu prikazala ikona Transparency in z njo sem lahko ustvarila določeno vidnost elementa.

6. Korak ustvarjanja inografike © 2022 by KlavdijaS is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

V tej projektni nalogi sem spoznala aplikacijo Canva in s pomočjo nje ustvarila lasten plakat. Predvsem mi je bil všeč obsežen izbor pri ustvarjanju, kjer sem lahko poljubno dodajala slike, giphy, elemente in predvsem besedilo obenem pa sem si lahko izbrala čisto svoje ozadje. Za projektno nalogo sem si vzela dovolj časa in zato ne bi spremenila ničesar, vendar pa se okus z časom spreminja, tako da ta odgovor ne bi držal vedno. Največ časa sem posvetila predvsem ustvarjanju, saj sem med ustvarjanjem tudi izgubila ideje in se mi je v nekem trenutku plakat zdel neustrezen, za to sem si vzela časa.

Znanje, ki sem ga pridobila se mi zdi, predvsem pomemben pri kakšnem ustvarjanju plakatov v šoli. Mlajši otroci si stvari zapomnijo predvsem z videnjem različnih predmetov ali plakatov in je pri tem predvsem pomembno, da učitelj ustvari nekaj zanimivega in za njihove oči, prepoznavnega.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost