Interaktivni video

Interaktivni video z naslovom Varnost na spletu sem naredila z namenom ozavestiti mlade o tem, kje lahko najdejo informacije o varni uporabi računalniških naprav in interneta. Da bo za varnost še bolje poskrbljeno so v predstavitvi predstavljena varna in učinkovita gesla. Predstavitev je namenjena otrokom iz druge in tretje triade, saj uporabljajo tehnološke naprave in imajo osebne profile. Cilj interaktivnega videa je otroke spodbuditi, da obiščejo spletno stran Safe.si in uporabljajo varna gesla. Na spletni strani Safe.si sem našla vsebino, ki je zajeta v interaktivnem videu.

Interaktivni video sem izdelala tako, da sem prosojnice najprej naredila v PowerPointu in jih izvozila v obliki videa. Potem sem posnetek objavila v Arnes Video in ga od tam vstavila v Razredniikt, kjer sem dodala vprašanja in izdelala interaktivni multimedijski video.

Varnost na spletu by M is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V tem projektu sem se naučila kako se iz PowerPointa izvozijo drsnice v obliki videa in kako se izdelajo interaktivne naloge v programu H5P.

Če bi imela več časa bi popravila video tako, da bi zadnja drsnica bila prikazana dlje časa in bi se GIF odvrtel do konca. Ker je drsnica prikazana samo pet sekund, se GIF zavrti samo do polovice.

Največ časa sem posvetila izdelavi PowerPointa in iskanju vsebine, ki sem jo napisala na drsnice, saj sem najprej iskala, kaj bi napisala na spletni strani Safe.si in nato izbrala vsebino, ki mi je bila najbolj všeč in je ustrezala mojim obdelanim slikam, ki sem jih uredila pri projektni nalogi rastrska in vektorska grafika.

Glede na kriterij ocenjevanja mislim, da je predstavitev vsebinsko pravilna. Vključila sem različne naloge, ki popestrijo predstavitev in učencem pomagajo usvojiti vsebino, ki je zapisana na drsnicah. V to objavo sem zapisala opis videa, njegov namen, ciljno publiko ter cilje.

Tekom študija bom svoje znanje uporabila pri izdelavi interaktivne predstavitve ali videa ko bom na praksi in bom to lahko uporabila v razredu ali pa bom pokazala mentorici, kako se lahko to izdela. Na svoji poklicni poti pa bom prav tako izdelala video ali predstavitev za utrjevanje snovi, ki jo bomo spoznavali pri pouku.

Pri projektu mi je bilo najljubše izdelovati naloge, najmanj všeč pa mi je bilo iskanje vsebine za na prosojnice,

Pri projektu ne bi nič spreminjala.

Avtorica: Maja Papler

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 27. 5. 2022

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost