Interaktivna multimedijska predstavitev – spletni bonton

Avtorica: Špela Konda

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum: 15. 6. 2022

Interaktivna multimedijska predstavitev – spletni bonton © 2022 by Špela Konda is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

OPIS PROJEKTA

Četrta projektna naloga se nanaša na temo spletnega bontona, v sklopu katere sem izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev. V predstavitvi so tudi neavtorske slike, ki sem jih prenesla iz spletne strani Pixabay in Unsplash.

Poznavanje spletnega bontona je v današnji, informacijski družbi, nepogrešljivo. Spletni bonton je naš prstni odtis, ki ga puščamo v virtualnem svetu. Ciljna publika projekta so osnovnošolski otroci, ki pogosto radi poizkušajo meje in hitro zapadejo v pasti spleta. Prav tako po svetu veliko ljudi ravno zaradi neprimernega obnašanja drugih zapade v različne škodljive duševne motnje, ali pa si vzame celo življenje. S predstavitvijo želim med mladimi širiti prakso spletnega bontona in vzornega obnašanja na spletu.

Besedilo je sestavljeno na enostaven način in vsebuje vse ključne podatke o temi. Interaktivne naloge so vezane na besedilo, vendar prav tako spodbujajo mlade k razmišljanju. Vsebujejo praktične primere, s katerimi se na dnevni bazi srečujemo vsi.

Spletni bonton – predstavitev © 2022 by Špela Konda is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Sama se se prvič srečala s tako vrsto predstavitve, saj smo v času osnovne in srednje šole le-te delali v programu PowerPoint. Mislim, da je izdelava zanimiva in spodbuja našo ustvarjalnost.
  • Pri projektni nalogi ne bi spreminjala oziroma izboljšala ničesar, saj menim, da sem zajela vse ključne podatke o spletnem bontonu in kako ga lahko otroci upoštevajo pri svoji rabi spleta.
  • Veliko časa mi je vzel celoten projekt, predvsem priprava samih nalog in samo urejanje le-teh v predstavitev.
  • Mislim, da projektna naloga zajema vse kriterije ocenjevanja. V samo nalogo so tudi zajeti vsi potrebni deli.
  • Vsekakor bom to vrsto predstavitve uporabljala pri nadaljnjem študiju in pri poklicu. Verjetno jo bom lahko vključila v kakšno seminarsko nalogo ali predstavitev za sošolke. Tipi nalog v predstavitvi se zdijo zanimivi tudi za otroke kot del motivacije za delo ali učenje, zato jo bom poskušala vestno uporabljati tudi v šoli med učenci.
  • Med samim delom nisem našla stvari, ki mi ne bi bila všeč. Morda so časovno zamudne le posamezne naloge znotraj predstavitve. Všeč pa mi je bilo, da sem se seznanila z novim načinom dela in ustvarjanja.
  • Menim, da je projekt dobro zastavljen, zato ne bi spremenila ničesar.

VIRI

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost