Kreiram splet

Avtorica: Ema Suhadolnik
Študijska smer, predmet, letnik študija: Razredni pouk, IKT, 1. letnik
Univerza in članica: Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani
Datum:
Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Sem Ema Suhadolnik, študentka 1. letnika razrednega pouka. Do sedaj sem IKT tehnologijo največ uporabljala za šolske in študijske namene. Izdelovala sem PPT-predstavitve, wordove dokumente,grafe in razpredelnice (Microsoft Excel) , uporabljala E-mail, urejala slike (VSCO), urejala videoposnetke (Movie Maker), posnela nekaj pesmi na Audacity ter poizkušala producirati glasbene instrumentale na Robox.

Tudi v prostem času mi tehnologija ni popolnoma tuja. Precej časa preživim na različnih socialnih omrežjih, kot so: Instagram, TikTok, Messenger… Družbena omrežja v največji meri uporabljam za promoviranje lastne glasbe. S pomočjo le teh, si lahko kot posameznik nabereš občinstvo, ki je le klik stran od tvoje nove pesmi oziroma novega albuma. Tako tudi prejemam povratne informacije in konstruktivne kritike. Poleg tega se v prostem času zelo rada pogovarjam s prijatelji, s katerimi se zaradi razdalje in pomanjkanja časa težko redno srečujemo. Odkar se je začela pandemija smo si z dvema prijateljicama ob torkih prirejale torkove večere na aplikaciji Skype. To rutino smo tudi obdržale.

Zavedam se časov, ki prihajajo. V zraku je negotovost in strah pred ponovnim zaprtjem države, zaradi pandemije. Tu je tehnologija odigrala eno izmed najpomembnejših vlog. Učitelji so lahko preko videoposnetkov, slikovnega gradiva, aplikacije Teams in Zoom poučevali na daljavo. Menim, da se moramo še izboljšati. Kot bodoča učitaljica, ki je šolanje na gimnaziji zaključila v lockdownu, se dobro zavedam pomembnosti tehnologije. Brez nje, ne bi opravila mature in ne bi ohranila prijateljstev. Rada bi predala svoje znanje in izkušnje na otroke, ki se bodo morda večino svoje osnovne šole izobraževali na daljavo. Ker nikoli ne vemo, kaj prinaša prihodnost se moramo na njo pripraviti. Učence bi naučila dela z Wordom, PPT-jem in do neke mere z Excelom (zgolj preglednice, brez funkcij računanja). Največji poudarek pa bi dala bontonu, varnosti in zasebnosti na spletu.

Slikovno gradivo:

Obala by Ema Suhadolnik is marked with CC0 1.0

Samorefleksija dela in samovrednotenje

Menim, da imam še ogromno prostora za novo znanje, ki ga potrebujem, če si želim kot učiteljica izdelovati dobre interaktivne predstavitve. Že na prvih urah IKT sem ugotovila, da sem za nekatere stvari precej starinska in to si želim spremeniti.

Deli
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestBuffer this page
(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost