Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike

Pri drugi projektni nalogi sem ustvarjala na temo varnosti na spletu. Uporabila sem dva programa, in sicer Photoscape in Inkscape.

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

RASTRSKA GRAFIKA

Rastrski grafiki sem ustvarila v programu Photoscape.

Prva slika pred obdelavo:

Virus by Ana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Prva slika po obdelavi:

Virus by Ana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Druga slika pred obdelavo:

Geslo by Ana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Druga slika po obdelavi:

Geslo by Ana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VEKTORSKA GRAFIKA

Vektorska slika ustvarjena v programu Inkscape

Vektorska grafika by Ana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

  • V drugi projektni nalogi sem ponovila in nadgradila svoje znanje o uporabi dveh programov, to sta Photoscape in Inkscape. Prav tako sem izpopolnila svoje znanje in vedenje o pomembni temi, ki je varnost na internetu.
  • Če bi imela več časa bi svojo rastrsko in vektorsko sliko bolj izpopolnila, bila bolj pozorna na detajle, svetlobo idr. Morda bi poskusila ustvariti nekaj bolj kompleksnega, se naučila več tehnik, saj mi to lahko zelo dobro koristi pri mojem poklicu.
  • Največ časa sem porabila pri izdelavi vektorske grafike, saj mi to najmanj leži, ter sem se s tako obdelavo srečala prvič. Kar nekaj časa sem porabila tudi na začetku ko sem zbirala ideje za posnete fotografije.
  • Menim, da sem opravila kar dobro delo, s slikami sem sporočila pomembne informacije na področju varnosti na internetu, pri tem pa sem pridobila zelo dobre izkušnje z obdelovanjem fotografij, ustvarjanjem slike s pomočjo Inkscape programa. Umestila sem ustrezne licence, kategorijo in oznake. Najtežje mi je bilo ustvarjanje vektorske fotografije.
  • Pridobljeno znanje, ki sem ga pridobila na področju izdelav in obdelav fotografij na določeno temo, mi bo koristilo pri podajanju določene snovi pri pouku, da bom lahko s pomočjo teh programov in znanja, ki sem ga pridobila učencem na različne načine pokazala različne fotografije, ki bodo kvalitetnejše obdelane. Pisanje postopkov pa mi pomaga pri urjenju in nabiranju izkušenj, saj bom v svojem bodočem poklicu tudi morala pisati različne postopke, mi bo to znanje koristilo tudi pri pisanju učnih priprav ipd.
  • Pri ustvarjanju projektne naloge mi je bilo najljubše obdelava fotografij z rastrsko grafiko, najmanj mi je bila pa všeč obdelava z vektorsko grafiko. Pri projektni nalogi ne bi nič spremenila, saj sem sledila navodilom in se mi zdi, da sem zajela vse kriterije in cilje, ter se maksimalno potrudila.
(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost