Gremo na potep, s kolesom v promet!

Prometni znaki by Lama is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Prometni znaki by Lama is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

Ta projektna naloga je bila moja druga objava, zato mi je ustvarjanje prispevka v tem spletnem okolju šlo bolje kot prvič. Izziv mi je na začetku predstavljalo delo v programu Canva, vendar sem se ga z nekaj vaje naučila uporabljati. Pri ustvarjanju infografike pa sem se naučila tudi različnih principov oblikovanja, ki smo jih poudarili na seminarjih.

Če bi imela več časa, bi se še bolj posvetila samemu oblikovanju in urejanju infografike. Poleg prometnih znakov bi dodala še grafike in opise ostale signalizacije, pomembne za varnost kolesarjev v prometu (luči na semaforju, talne označbe, kolesarski pasovi) ter na ta način sam izdelek še poglobila.

Največ časa sem pri projektu porabila za ustvarjanje celotne infografike. Na začetku se v programu Canva še nisem dobro znašla in sem potrebovala nekaj časa, da sem ugotovila, kako vse deluje. Poleg tega pa sem videz infografike nekajkrat spremenila, saj sem si prizadevala za kvaliteten končni izdelek.

Glede na podan kriterij ocenjevanja menim, da sem zadano nalogo dobro opravila, saj sem upoštevala vse navedene točke. Prostor za napredek pa vidim pri prvi točki, saj bi določene principe oblikovanja lahko še izboljšala.

Celotna projektna naloga kot tudi znanje pridobljeno v ustvarjalnem procesu se mi zdi izredno uporabno. Tekom študija ga bom lahko uporabila pri izdelavi Powerpoint predstavitev in pisanju ter predstavljanju povzetkov na inovativen in poučen način. Znanje in izkušnje pa bodo prišle prav tudi v praksi, saj bom tako učencem lahko približala določeno vsebino in jih tudi naučila uporabljati program.

Pri projektu mi je bilo najbolj všeč urejanje infografike v programu Canva, saj je možnosti in prostora za kreativnost res veliko. Celoten projekt se mi zdi dobro zastavljen in ravno prav zahteven. Poleg tega pa spodbuja vsakega posameznika, da ustvari kar najboljši izdelek.

POVEZAVE IN APLIKACIJE, UPORABLJENE V PROJEKTNI NALOGI

Arnes splet

Arnes učilnice – prometni znaki

Beta licence chooser

Canva

WebAIM – preverjanje kontrasta

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost