SLIKOVNO GRADIVO Z UPORABO RASTRSKE IN VEKTORSKE GRAFIKE

Rastrska grafika

  1. slika pred obdelavo:

Lažna sporočila by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Slika po obdelavi:

Lažna sporočila by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. slika pred obdelavo:

Sumljivo sporočilo by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Slika po obdelavi:

Sumljivo sporočilo by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Vektorska grafika

Vektorska grafika by Daša is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija dela in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila urejati fotografije, saj jih do sedaj nisem še nikoli. Naučila sem se fotografije popestriti z raznimi napisi in znaki. Prav tako sem se naučila narediti vektorsko grafiko. Pri tem sem se zelo zabavala, kajti do sedaj nisem še nikoli česa podobnega naredila.

Če bi imela več časa, bi se definitivno bolj posvetila vektorski grafiki, saj lahko v programu Inkscape narediš tudi zelo lepe izdelke. Ker mi je primanjkovalo časa sem svoj izdelek naredila kar se da preprosto.

Največ časa sem posvetila izdelavi z vektorsko grafiko, ker je bil program zame dokaj nov in ga še nisem dobro obvladala.

Mislim, da moj izdelek ustreza kriterijem ocenjevanja, saj sem vse naredila tako, kot smo to naredili na vajah, prav tako pa sem delala s pomočjo videa, naloženega v navodilih za delo.

Pridobljeno znanje bom vsekakor uporabila tudi v bodočem poklicu, saj se mi zdi, da lahko urejene slike uporabim na zelo dober način. Na takšen način bi učenci bolje razumeli snov in bi tako več odnesli od pouka.

Pri projektu mi je bilo najljubše urejati fotografije, saj sem se pri tem zelo zabavala in uporabila nekaj novih stvari. Najmanj sem se zabavala pri delu z vektorsko grafiko, saj pri tem še nisem spretna, prav tako pa sem imela nekaj težav, ker ne znam dobro risati.

Pri definiciji projekta ne bi spremenila ničesar.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost