Gaja se predstavi…

Pozdravljeni, sem Gaja, študentka prvega letnika pedagoške fakultete, smer razredni pouk. Stara sem 20 let in prihajam iz Novega mesta. Novo mesto mi je zelo ljubo, dogaja se veliko različnih stvari in marsikaj zanimivega lahko odkriješ. spodnje slika prikazuje “tihožtje”, ki sem ga slikala, ko smo s prijatelji iz reke Krke potegnili nakupovalni voziček.

tihožitje reke Krke

tihožitje reke Krke by Gaja is marked with CC0 1.0

Ikt tehnologija je že veliko let prisotna skozi vse aspekte mojega življenja. mobilni telefoni so doprinesli porast ikt tehnologije v vsakdanjem življenju. do zdaj sem jo uporabljala, že zjutraj, ko me zbudi budilka na mobilnem telefonu. za poslušanje glasbe na troli, socialna omrežja, pomoč aplikacij in pripomočkov pri študiju, za naročanje hrane preko spletne trgovine Wolt, za klicanje in pisanje sporočil. uporabljam ikt tehnologijo, ker mi to omogoča hitrejše komuniciranje, lahko sem obveščena o dogodkih, ki se dogajajo po svetu in v bližini. omogoča hitrejši način življenja.

V poklicu učiteljice je pomen ikt čedalje važnejši. dnevnike in vse pomembne funkcije so premaknili na splet, kjer je beleženje in urejanje veliko bolj učinkovito, hitrejše in lažje. pričakujem, da bo ikt tehnologija posodobila tudi način delovnih zvezkov in učbenikov, tako da bo namesto papirnatih zvezkov, vsebina na interaktivnih tablah ali nečem podobnem. znanje o ikt tehnologijah je zelo pomembno za bodoče učitelje, saj bomo morali biti zelo spretni z uporabo le teh.

refleksija

Ob tej projektni nalogi sem spoznala o avtorstvu fotografij in licencah, o katerih prej nisem vedela nič. naučila sem se uporabljati in objavljati v naše skupno spletišče.

Če bi imela več časa, bi ga posvetila učenju kemije, pri tem projektu pa ne bi ničesar spremenila, saj se mi zdi da sem vložila primerno količino časa v svoje delo.

Največ časa sem posvetila izbiranju prave licence, saj je to zelo novo zame in še nisem vešča v tem.

Svoje delo zelo težko ocenim, vendar mislim, da sem upoštevala vsa navodila in delala v skladu s kriteriji, zato bi moralo biti delo dobro opravljeno.

To znanje, ki sem ga pridobila s prvo projektno nalogo, bom lahko uporabljala, da bom kot učiteljica izbirala prave vsebine, z licencami, ki mi to dovoljujejo.

Najljubša mi je bila začetna predstavitev, saj ta naloga ni tako zahtevna, ter je super uvod, pri kateri imam proste roke. ni mi bilo tako pri srcu zbiranje katero licenco naj uporabim za svojo sliko.

Projekt je zelo dobro zastavljen. če bi kar koli spreminjala, bi zagotovo poslabšala stvari.

avtorica: Gaja Gregorčič

mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

datum: 8. 8. 2022

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost