INTERAKTIVNI VIDEO

Opis in namen naloge

Interaktivni video je bil narejen na temo spletni bonton. Zdi se mi zelo pomembna tema za vse, saj kljub temu, da veliko ljudi sicer ve, kaj je spodobno obnašanje na spletu, še vedno vidimo veliko nesprejemljivega obnašanja in menim, da bi sam spletni bonton lahko bolj ozaveščali. Ta video bi si ogledala z učenci vseh starosti na osnovni šoli, saj se sedaj veliko otrok sreča s prvim telefonom že v prvem razredu. Namen bi bil predvsem otroke prve triade spoznati s spletnim bontonom, z otroki druge in tretje triade pa bi znanje le obnovila, mogoče kaj novega dodala. Video vsebuje tudi interaktivne naloge, s katerimi bi preverila pridobljeno znanje osnovnošolcev.

Spletnibontonvideo by Manca is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za risbo, ki sem jo narisala sama, sem uporabila Inkscape, drugi dve sliki, ki sem ju fotografirala sama pa sem uredila s pomočjo programa Photoscape X. Prav tako sem v Photoscape-u naredila tudi GIF. Celoten video sem ustvarila v programu Canva, za interaktivne naloge pa sem uporabila H5P Course Presentation.

Viri:

Center za varnejši internet. (b. d.). Spletni in mobilni bonton oz. etikaSpletni in mobilni bonton oz. etika | safe.si

Refleksija in samovrednotenje

Zelo sem se zabavala ob ustvarjanju videa. Canva je res zanimiv program in ker sem z njim ustvarjala že plakat, je bil še toliko boljši, saj sem ga že znala uporabljati. Všeč mi je, da na koncu ne pusti žiga podjetja. H5P Course Presentation pa mi ni bil tako všeč. Všeč mi je bila možnost ustvarjanja interaktivnih nalog, sama spletna stran pa ne. Samo pritisneš napačen gumb in vse se ti izbriše in moraš ustvarjati spet od začetka. Sem se pa tudi prvič srečala s kratko kodo, ki služi kot link do videa. Mislim da sem nalogo dobro opravila in tudi sama projektna naloga mi je bila všeč ter ne bi spreminjala ničesar. Kljub temu, da je H5P Course Presentation rahlo neprijazen uporabniku, pa mislim, da mi bo prišel prav pri pripravljanju gradiva za otroke pri učni snovi. Služil bo dobro kot uvod v učno snov, tudi za samo razlago učne snovi in na koncu za preverjanje pridobljenega znanja. Če bi imela več časa, bi se bolj poglobila tudi v ta program, saj ima veliko funkcij, ki jih še nisem preizkusila in bi mi lahko prav tako dobro služile pri opravljanju učiteljskega poklica.

IME IN PRIIMEK AVTORJA: Manca Jugovic

IME IN PRIIMEK MENTORJA: asist. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER, PREDMET IN LETNIK ŠTUDIJA: Razredni pouk, IKT v izobraževanju, 1. letnik

PRIPADNOST UNIVERZI IN ČLANICI: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

DATUM NASTANKA: 17.8.2022

interaktivnivideoIKT by Manca is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost