INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Varnost na spletu mmp © 2022 by Gaja is marked with CC0 1.0

opis vsebine

Predstavitev sem namenila mladim, tretja triada osnovne šole ter vsem mladim po srcu, ki še niso seznanjeni s pastmi interneta. lahko bi ga uporabili na različnih delavnicah o varnosti na internetu, za mlade in starostnike, ki se šele učijo o spletu. na koncu z nalogami preverijo svoje znanje, ter se postavijo v situacije, s katerimi se lahko srečajo v resničnem življenju.

samorefleksija

Ob tej projektni nalogi sem spoznala kako se pripravi multimedijsko predstavitev. prej nisem poznala teh programov, nisem sploh vedela, da sem sposobna narediti nekaj tako zanimivega in koristnega za pedagoške prakse.

če bi imela več časa, bi temo varnost na spletu bolje raziskala, prebrala bi več različnih virov in bolje bi pripravila vsebino za predstavitev.

največ časa mi je vzelo spoznavanje in razreševanje h5p ugank, kako naložiti in sestaviti celotno predstavitev ter predstavitev, ki sem jo naredila v canvi.

glede na kriterije, bi težko ocenila, če sem vse uspešno opravila. na koncu, sem naredila multimedijsko predstavitev, ki sledi kriterijem. upam, da mi je uspelo temeljito napisati vsebino in dobro predstaviti namen prestavitve.

to znanje lahko zelo dobro uporabim kot učiteljica, sploh v primerih delanja od doma, se mi zdi taka multimedijska predstavitev odlični nadomestek pouka v živo. pa tudi drugače, multimedijska predstavitev je izjemni vložek k kvaliteti pouka. hkrati jo lahko uporabim tudi na predstavitvah na fakulteti.

najljubše mi je, da sem se naučila zelo koristnih znanj in spretnosti. ni mi pa všeč, da sem morala dolgo sedeti pred računalnikom, kar je bilo zaradi zdravstvenega stanja zelo težko, naporno in nevarno.

spremenila ne bi veliko, mogoče, da bi lahko predstavila poljubno temo, ker bi bilo delanje projekta potem bolj zanimivo.

viri

  • slike sem obdelala z PhotoScape x
  • animacije in predstavitev sem naredila s Canva
  • slike sem dobila na pixabay (https://pixabay.com/vectors/laptop-error-web-warning-text-5906264/)
  • safe.si Varnost na spletu. https://safe.si/nasveti/moja-identiteta-in-zasebnost/varna-gesla
  • varni na internetu (https://www.varninainternetu.si/)
  • glasbo/zvočno podlago sem dobila na spletni strani pixabay. Music by MerajMelody from Pixabay

IME IN PRIIMEK AVTORJA: Gaja Gregorčič

IME IN PRIIMEK MENTORJA: asist. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER, PREDMET IN LETNIK ŠTUDIJA: Razredni pouk, IKT v izobraževanju, 1. letnik

PRIPADNOST UNIVERZI IN ČLANICI: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

DATUM NASTANKA: 17. 8. 2022

TEMA: varnost na spletu

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost