B-52

Kaj je boljše od preživetega rojstnega dne v družbi najbližjih in gorenju koktejla? Več podobnih fotografij si lahko ogledate na povezavi.

B-52 by Tina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE DO SEDAJ

IKT tehnologijo sem vedno povezovala z intenzivnim programiranjem, zato se mi nikoli ni zdelo, da sem vešča v njej. Vseeno ugotavljam, da je velik del mojega vsakdana, čeprav ne v tolikšni meri, kot bi morda najprej pomislila. Moja prva izkušnja s tehnologijo je bila uporaba e-pošte v osnovni šoli, kasneje pa še socialnih omrežij. Tam sem se tudi prvič srečala z objavo, urejanjem in objavljanjem le-te. Že dolgo časa se poslužujem platformi YouTube za predvajanje videoposnetkov, ter vseh ostalih (Voyo, Netflix) za predvajanje filmov in serij. Tehnologijo v zadnjem času precej uporabljam za spletno nakupovanje, saj je veliko hitrejše od navadnega. Pogosto obiskujem spletne strani za iskanje raznih receptov in navodil.

UPORABA IKT V ŠOLSTVU

Z IKT tehnologijo sem se bolj spoznala v času šolanja. Največ izkušenj sem pridobila s pisanjem seminarskih nalog in drugih nalog v Microsoft Word, predstavitev v Microsoft Power Point v Excel-u. Seznanila sem se spletnimi učbeniki in ostalimi stranmi. V času karantene sem podrobneje spoznala platformi Zoom in Microsoft Teams, ki sta močno pripomogli k sodelovanju na daljavo. V srednji šoli sem obiskovala predmet elektrotehnika, kjer smo bili v neposrednem stiku s tehnologijo in nekaj programiranja, veliko smo delali v programu EWB.

SAMOREFLEKSIJA

Prva naloga pri IKT mi je bila prijetna in ne prezahtevna, saj smo skupaj obdelali prav vsak korak, ki je potreben. To mi je bilo v veliko pomoč. Zdelo se mi je dobro, da smo predstavili in poudarili pomen licence, na katere prej nikoli nisem bila pozorna. Sedaj bom vedela, kje dobiti vsebino, ki jo potrebujem z ustrezno licenco. Spoznala sem nekaj uporabnih spletnih strani, ki mi bodo tudi pri naslednjih nalogah prišle prav (npr. za ustvarjanje licence). Nalogo mi je bilo prijetno izpolniti, saj je bil lep uvod v delo, ki ga bomo opravljali v prihodnje. Všeč mi je bilo, da smo začeli z osnovami, ki jih ne bi bilo dobro preskočiti, saj bi se v nasprtonem primeru verjetno pri vsaki nadaljnji nalogi lovila z njimi.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost