Tejkla kreira splet :)

Živjo, sem tejkla! No, to je le moj vzdevek, kdo pa pravzaprav sem? Hm. Sem študentka prvega letnika pedagoške fakultete, ljubiteljica narave, hribov in živali, tortopekarca, ex komenška skavtinja (enkrat skavt, vedno skavt 🙂 ) ter nadobudna gasilka v Prostovoljnem gasilskem društvu Moste. Ko me profesorji ne zasujejo s študijskim delom, in nisem v službi, se rada v dobri družbi podam na pohodne poti, ki me vodijo po prelepi Sloveniji. Na spodnji sliki je moja psička Biba med raziskovanjem vasi Soča.

Z IKT tehnologijo se pogosto srečujem pri načrtovanju pustolovščin v naravi, prav tako pa me seveda v mnogih oblikah spremlja že od malih nog- radio, televizija, računalnik in telefon so v 21. stoletju pravzaprav kar del vsakdana. Tehnologija je zame del socialnega življenja (stiki s prijatelji, socialna omrežja…), izredno pomembno vlogo pa je imela tudi v mojem dosedanjem izobraževanju. Uporabljam jo za iskanje in preverjanje virov ter informacij, pripravljanje predstavitev, izdelovanje zapiskov (in deljenje zapiskov med sošolci), udeleževanje spletnih tečajev… Izredno rada berem knjige, ker pa sem imela ne dolgo nazaj zlomljeno roko, mi je bilo to oteženo- podala sem se v svet e-knjig in mislim, da tega sveta ne želim zapustiti 🙂

IKT tehnologija je zelo pomembna za nas, bodoče učitelje, saj bomo odgovorni za digitalno pismenost prihodnjih generacij. Internet je bogat vir informacij, ki nam prinaša ogromne prednosti na vseh področjih, vendar je ključno, da otroke naučimo, da na le te informacije gledajo kritično ter, da znajo razločiti med kredibilnimi in ne kredibilnimi viri. Vzbuditi moramo tudi zavedanje, da je klik “objavi” dejanje, ki mora biti premišljeno. Poleg tega se učitelj s tehnologijo srečuje na mnogih področjih, od uporabe e-dnevnika pa do priprave učne snovi za obravnavo. Z mnogimi elementi IKT tehnologije lahko učno uro popestrimo in izvedemo na zelo kvaliteten način.

Verjamem, da se je o tehnologiji vedno možno kaj novega naučiti. S to projektno nalogo sem se naučila ustvariti profil, objaviti in urediti prispevek na arnes spletu, dodajati povezave in kreirati licenco. Mislim, da sem si za nalogo vzela dovolj časa, zato ne bi ničesar spremenila. Največ časa sem posvetila pisanju besedila, saj smo ostalo naredili skupaj na vajah- navodila so bila podana zelo jasno, zato mi ustvarjanje licence in tehnični del naloge nista predstavljala težav. Pridobljeno znanje bom tekom študija uporabljala predvsem pri iskanju slik in materiala za predstavitve; naučila sem se, kaj točno pomenijo določene kratice licenc, in s katerimi programi se lažje dokopljem do gradiv, ki jih lahko uporabim. Projekt se mi je zdel simpatičen, vesela sem, da smo se z objavljanjem in licencami spoznali na prijeten in domač način, s pisanjem besedila, in z ne preveč strogimi, omejenimi navodili. Če bi kaj izboljševala, bi študentom naročila, naj izberejo več slik, saj se je bilo težko odločiti le za eno :).

Moja psička Biba med raziskovanjem Soče

Bibaaa by tejkla is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost