Čarobni gozd

Najlepši del mojega dneva je zagotovo sprehod po vedno čarobnem gozdu. Živim v vasi, kjer so okoli mene sami gozdovi in hribi. Skoraj ne mine dan, ko se ne bi sprehodila skozenj, se nadihala svežega zraka, poslušala čivkanje ptic in včasih objela kakšno drevo:)

Čarobni gozd by HR is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

UPORABA IKT DO SEDAJ

Z informacijsko tehnologijo sem se prvič srečala v osnovni šoli pri računalništvu. Učiteljica nam je predstavila kako se uporablja brskalnik Google, osnove uporabe Worda in PowerPointa. Tako sem doma, na skupnem družinskem računalniku, začela z uporabo IKT. Največ časa sem zagotovo preživela na YouTube aplikaciji, kjer sem poslušala takratne uspešnice:) Še bolj pa se mi je uporaba le-teh približala potem, ko sem dobila svoj prvi pametni telefon, nekje v sedmem/osmem razredu.

UPORABA IKT V ŠOLSTVU

Za šolske namene sem IKT začela uporabljati konec osnovne šole, ko smo začeli z govornimi nastopi in PowerPoint predstavitvami. Z vstopom na gimnazijo pa sem začela informacijsko tehnologijo za šolske namene uporabljati na tedenski oz. na dnevni ravni. Uporabljala sem jo za sestavljanje seminarskih nalog, PowerPoint predstavitev, različnih govornih nastopov, izdelovanje anket itd. Tudi profesorji na gimnaziji so si pri poučevanju veliko bolj pomagali z IKT kot učitelji v osnovni šoli. S pomočjo interaktivnih vsebin so nam snov poskušali še bolj približati. Med, nam ne tako ljubim, koronskim obdobjem je pouk potekal prek Zoom aplikacije in spletne učilnice. Takrat smo se z IKT srečevali vsak dan.

SAMOREFLEKSIJA

Prva projektna naloga se mi ni zdela pretirano zahtevna, saj je bilo na vajah lahko slediti navodilom. Naučila sem se objavljati na portalu Arnes splet in izdelati licenco. Verjamem, da mi bo to znanje prišlo še kako prav v prihajajočih šolskih letih.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost