Biser

Bilo je konec julija, ko smo se odpravili na lov za skrito plažo na čarobnem Cresu.

Biser by Vesni is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Kaj storiti, ko dan pred odhodom na morje izveste, da žal ne boste mogli spati v načrtovanem apartmaju?

Za vas ne vem, vendar se je štirim prijateljem zdela edina prava odločitev, da vseeno odidejo in na morskem zraku najdejo rešitev.

Eden izmed utrinkov je bilo tudi iskanje skrite plaže na sliki. Po eni uri iskanja prave poti smo sredi ničesar ugotovili, da pot z avtom ni več prevozna. Minilo je še dvajset minut hoje po žgočem soncu, ko smo končno prispeli do tega bisera.

Končna misel: »Izplačalo se je«.

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE

IKT tehnologija je v moje življenje začela vstopati postopoma. Kot vsak otrok, sem že kot majhna gledala risanke na televiziji in občasno na radiju poslušala pravljice in pesmice. Kmalu po vstopu v snovno šolo, smo doma prejeli naš prvi računalnik, kjer sem uživala v igranju iger, katere smo občasno igrali tudi v šolski računalnici. Pred prvim prenosnim telefonom, sem imela iPod, na katerem sem poslušala glasbo in igrala igre. Svoj prvi telefon sem prejela v četrtem razredu in ga uporabljala predvsem za to, da sem starše obvestila o prihodu domov po šoli. Starejša sem postajala z večjim številom IKT tehnologije sem bila v neposrednem stiku. V dandanašnjih časih si življenje brez nje težko predstavljam, saj jo uporabljam tako v izobraževalne namene kot v prostem času. Dandanes vsakodnevno plačujem s kartico, odklenem telefon z prstnim odtisom in z nekaj kliki najdem kakršne koli informacije in preko družabnih omrežij komuniciram s prijatelji.

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V BODOČEM POKLICU

Kot bodoča učiteljica se vedno bolj zavedam pomembnosti znanja uporabe IKT tehnologije, ne le zase temveč tudi za svoje bodoče učence. IKT tehnologijo bom kot učiteljica dnevno uporabljala za pripravo in izvedbo učnih ur, vodenje redovalnice, odgovarjanje na maile in mnoge ostale možnosti, ki jih ta ponuja. Zavedam pa se, da bom lahko le z lastnim znanjem o uporabi tehnologije, najmlajšim vzor in tovrstno znanje prenašala naprej. To znanje bo za učence izjemno pomembno, saj so IKT tehnologija danes prisotne na vseh področjih življenja. Prav zaradi tega se mi zdi pomembno, da se IKT tehnologija naučijo uporabljati ustrezno, da vejo za njene prednosti in prav tako pasti.

REFLEKSIJO DELA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a, …

Če bi imela več časa bi morda dodala, da naj še doma za neko sliko pripravimo licenco in s tem zares povadimo njihovo kreiranje. Ostalega ne bi spreminjala.

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem zagotovo porabila za pisanje besedil o sedanji uporabi IKT ter kako vidim pomen uporabe IKT v bodočem poklicu.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Svojo nalogo bi ocenila kot ustrezno opravljeno. Upam, da je vse dovolj obrazloženo in argumentirano.

  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Pridobljeno znanje bom zagotovo uporabljala v naslednjih šolskih letih in morda pri ustvarjanju svoje spletne strani namenjene staršem in njihovim otrokom. Eno izmed pomembnejših stvari, ki smo jih spoznali so licence. Znanje o njih bom uporabljala, pri izdelovanju seminarskih nalog, ko bom ustvarjala različne predstavitve ali pa delovne liste. Tovrstno znanje bom prilagojeno prenesla tudi na učence, ki jih bom učila kako na ustrezen način poiščejo in uporabljajo slike na spletu.

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Pri projektu mi je bilo najljubše praktično, učenje uporabe različnih blokov, oznak in linkov. Nekaj znanja iz tega področja sem že imela, saj smo v gimnaziji pri izbirnem predmetu ustvarjali lastno spletišče. Všeč mi je bilo tudi pisanje besedila o enem področju interesa, saj smo tu imeli precej proste roke. Manj ljub del mi je bilo pisanje obeh besedil o uporabi IKT.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

V definiciji projekta ne bi spreminjala nič

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost