Lepota glasbe in IKT tehnologije

Glasba predstavlja pomemben del mojega življenja. Ob njej se sprostim in me napolni z energijo. Moj najljubši inštrument je kitara, saj je izjemno uporabna in z njo lahko spremljamo tako rekoč vsako pesem. Tudi sam jo igram in pri tem neizmerno uživam. Prav tako kot igranje kitare pa me navdihuje tudi petje. Pojem na vsakem koraku v svojem življenju. Rad pojem sam ob spremljavi kitare, v krogu prijateljev, hkrati pa me veseli tudi zborovsko petje, zato tudi pojem v dveh zborih. Glas je res izjemen inštrument, saj lahko z njim ustvarjamo čudovite harmonije, kar me zelo navdušuje.

kitara by NP is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Do sedaj sem IKT tehnologijo uporabljal predvsem v šolske namene. Potreboval sem jo za pripravo različnih predstavitev. V srednji šoli smo na primer morali pri predmetu biotehnologija posneti čim bolj zanimiv in privlačen videoposnetek, kjer smo predstavili alge in njihovo uporabnost. Največ sem do sedaj uporabljal programa Word in PowerPoint. Seveda sem IKT tehnologijo potreboval tudi v prostem času. Potreboval sem jo za urejanje različnih fotografij in videoposnetkov.

V mojem bodočem delu, ki bo učiteljski poklic, bo dobro znanje o uporabi IKT tehnologije velikega pomena (smernice za uporabo IKT pri pouku). To znanje bo pomembno tako iz vidika organizacije pouka, kot tudi predajanja tega znanja učencem. IKT tehnologijo bom potreboval za pisanje učnih priprav, za vnašanje ocen v elektronsko redovalnico, za izdelavo učnih listov za učence, za pripravo predstavitve za roditeljski sestanek, za fotografiranje in urejanje slik z ekskurzij, za uporabo interaktivne table in še za mnoga druga področja. Če bom obvladal IKT tehnologijo, bom pri svojem delu bistveno bolj učinkovit, sproščen in samozavesten.

REFLEKSIJA:

V tem projektu sem se naučil, kako narediti spletno objavo. Poglobil sem svoje znanje o tem, kje bom kot učitelj potreboval IKT tehnologijo. Če bi imel več časa, bi se bolj poglobil vsebini in jo razširil. Največ časa sem posvetil pisanju besedila, saj sem moral o precej zadevah razmisliti in jih šele nato zapisati. Svoje delo ocenjujem kot uspešno, vendar bi bilo gotovo potrebno narediti nekaj popravkov. Pridobljeno znanje bom lahko uporabil pri pisanju novih objav. Prav tako bo izjemno uporabno znanje o licencah, da bom kot učitelj vedel, kakšno licenco moram dodati k sliki. Najljubše mi je bilo pisanje o glasbi, najmanj všeč pa mi je bilo ustvarjanje licence za sliko. Morda bi iz projekta oblikoval dva ločena projekta, in sicer eden kot predstavitev sebe in drugi kot moj odnos do IKT tehnologije.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost