INFOGRAFIKA

Varnost na spletu by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Postopek izdelave:

Infografiko sem izdelala s spletnim orodjem Canva. Najprej sem izbrala barvo podlage oziroma ozadja za mojo infografiko. Nato sem na podlago dodala okvirčke, v katere sem vnesla besedilo.

Infografika_postopek_1 by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Potem sem na ozadje dodala še naslov in mu spremenila barvo, prav tako sem celotnemu besedilu spremenila način pisave.

Infografika_postopek_2 by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

V naslednjem koraku sem okvirčkom spremenila oblike in barve.

Infografika_postopek_3 by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Infografika_postopek_4 by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Na koncu pa sem s pomočjo zavihka ‘elementi’ na plakat dodala še nekaj sličic oziroma grafik za popestritev.

Infografika_postopek_5 by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Infografika_postopek_6 by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Vir vsebine: https://www.a1.si/spletne-brihte

PDF različica:

Varnost na spletu – pdf by čebelica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija dela in samovrednotenje:

  1. V tem projektu se glede uporabe spletnega orodja Canve nisem naučila prav dosti novega, saj imam nekaj osnov že od prej, sem pa še bolj utrdila in malo poglobila že prej pridobljeno znanje, tako da mi je zdaj delo teklo dosti hitreje in lažje. Seveda pa je še ogromno stvari, ki se jih moram še naučiti, da bom to orodje lahko uporabljala v polnosti.
  2. Če bi imela več časa, bi izboljšala oziroma dopolnila besedilo na izobraževalnem plakatu – bolj bi se poglobila v vsebino in se potrudila najti tisto, kar učenci res potrebujejo vedeti, prav tako bi se bolj potrudila pri iskanju grafik in razporeditvi elementov.
  3. Največ časa sem posvetila oblikovanju, razporeditvi oziroma postavitvi okvirčkov, saj je bilo dokaj komplicirano najti kombinacijo oblik, ki bi dopuščala dobro postavitev.
  4. Menim da sem delo opravila dokaj dobro, le pri opisovanju postopka dela bi mogoče lahko šla bolj v podrobnosti (ker imam nekaj znanja o uporabi Canve že od prej, veliko korakov naredim ‘nezavedno’ in se šele kasneje spomnim, da bi to morala zabeležiti in se potem vračam na prejšnje korake). Glede “dizajna” se imam sicer še dosti za naučiti, saj večinoma vse delam bolj po občutku in temu kaj je meni všeč, saj pravil in smernic za oblikovanje še nisem ponotranjila.
  5. Tekom študija in na svoji poklicni poti bom pridobljeno znanje lahko uporabljala za izdelavo raznih vabil na dogodke, plakatov, delovnih listov za učence, predstavitev itd.
  6. Pri projektu mi je bilo najljubše izbiranje barv, pisav, sličic …, namanj všeč pa mi je bilo poglabljanje v vsebino in iskanje tistega, kar želim sporočiti, pa tudi opisovanje postopka mi ni bilo najbolj všeč.
  7. Pri definici projekta ne bi spremenila ničesar.
(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost